Påskeegg paleostyle

Jeg har kjøpt boken Well Fed, av Melissa Joulwan som står bak bloggen The clothes make the girl. Ikke vet jeg hva bloggnavnet har med paleo å gjøre, men bloggen hennes inneholder masse digge paleo-oppskrifter (og trening og en litteraturring). Dama virker ganske ok i grunn. Fikk tilsendt boken for to uker siden, med personlig hilsen til meg! (Spurte henne om jeg kunne få det, da). Jeg har lovet Jon å virkelig følge disse oppskriftene. Foreløpig har jeg prøvd ut en, nemlig Scotch eggs (oppskriften er noe annerledes i boken). Den oppskriften fulgte jeg til punkt og prikke, bortsett fra at jeg ikke hadde alle nødvendige ingrediensene, da. Nå som det er påske ble min egenmodifiserte versjon av Melissas Scotch eggs til …

Paleo Påskeegg!

 • 4 kokte egg (fremgangsmåte for perfekte kokte egg ala Jon kommer senere!)
 • 400 gram kjøttdeig (en pakke)
 • 1 ts salt
 • ca 1/2 ts pepper, nykvernet
 • Strøssel av timian, gressløk og provance-krydder

Sett ovnen på ca 190 grader. Bland kjøttdeig og krydder godt i en bolle.

Del kjøttblandingen i fire like deler. Rull hver del til en ball. Klem de så til en flat pannekakeliknende form. Denne legger du rundt det hardkokte egget (regner med du forstår at skallet burde av først!). Tips: kaldt vann på hendene gjør prosessen enklere.

Stekes på bakepapir e.l i ca 25 – 30 minutter. Sånn ser de ut ferdige, fine!

Nytes gjernei friluft! Som her, fra dagens markatur.

 

15 kommentarer

 1. Pingback: Min paleodag | Blisunn

 2. Pingback: Paleo egg | Blisunn

 3. Pingback: Litt form, litt mat. | KiaraTiara

 4. mmm denne må jeg prøve! Så kjempe godt ut! Det syntes også 1 åring jenta mi som ser på bildet, peker og sier «mmm!»

 5. Pingback: Oppsummering 2012, del 1 | Paleoliv

 6. holder de seg lenge utenfor kjøleskapet? fikk lyst til å prøve dette=)

 7. De ser helt utrolig gode ut :) dette må bare prøves her i heimen vår :)

 8. hei det så sykt digg ut, må testes ut :) Jeg bruker å lage et kjøttbrød som minner om disse, istede for å lage kjøttboller, kan du legge kjøttdeigen flatt på et bakepapir, legg eggene i midten og rull rundt til et brød surr bacon skiver rundt og stek i ovn i 45 min :)

 9. Jeg var veldig skeptisk til dette, men d det var sykt godt, lagde 4 stk og de ble borte på et blunk, til og med min bedre halvdel(som ikke liker kokt egg) spiste og koste seg med dette. Digg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*