Frokost: Eggemuffins

I går gikk jeg endelig til innkjøp av en muffinsform. Før i tiden lagde jeg ekte muffins, asså sånne med hvetemel og sukker, i papirmuffinsformer, noe som gjorde at muffinsene aldri så veldig fine ut. Men, selvom det kanskje ikke bør røpes på en paleoblogg, jeg er en jævel på muffins. Nå har jeg ikke bakt på ett år kanskje, bortsett fra en eller to ganger hvor jeg har byttet ut hvetemel med kokos- og mandelmel, og sukker med en moden banan. Ergo «paleo», ref forrige innlegg.

Muffinsene jeg lagde i går har ingenting med muffins å gjøre, bortsett fra at de lages i muffinsformer. Jeg tror ikke papirmuffinsformer funker, så jeg gikk innom O.Mysterud på Sagene siden de hadde muffinsform i utstillingsvinduet. O.Mysterud er en ekte krimskramsforretning. Da Jon var innom der for noen måneder siden, hadde herren som jobber der på seg en blå, lang frakk. I går hadde han ikke på den – faktisk var han der ikke. Han som driver den indiske restauranten ved siden av åpnet døren for meg og forklarte at herren snart var tilbake. Da han kom tilbake etter en stund hadde jeg funnet muffinsformen, den kostet 98, mot 250 på Jernia. Jeg dro frem kortet. O.Mysterud tar selvfølgelig ikke kort. Fatter ikke helt at den sjappa går rundt.

Oppskrift eggemuffins med bacon og brokkoli og andre godsaker:

Ca åtte muffins.

 • 1 pakke bacon
 • 1/2 brokkoli, skåret i små blomster
 • 5 egg
 • 1 stor spiseskje kokosmelk
 • 1 neve hakket spinat
 • 1/3 rød paprika, hakkes
 • 1/2 t-skje bakepulver
 • Salt og pepper om du ønsker

Sett ovnen på 175 grader sånn sirkus.

Skjær baconet i små biter og stek til baconbitene er gyldne og sprø. Bland sammen med brokkoliblomstene – men brokkolien behøver ikke stekes.

Miks egg og kokosmelk i en bolle, sammen med evt krydderi. Bland inn den hakkede spinaten og paprikaen, og bakepulveret.

Fordel bacon- og brokkoliblandingen i muffinsformene.

Hell eggeblandingen over. Mine muffinsformer var helt fyllte – muffinsene hever ikke så mye. Stekes i 15 – 20 minutter.

Smaker godt både varme og kalde! Umiddelbar hit her i huset (leiligheten).

Vi hadde eggemuffins til frokost i dag. Jon stekte seg søtpoteter til.

Jeg hadde avocado og artisjokker.

Godt, hva? Ser for meg uendelige variasjonsmuligheter – her er det bare å leke seg frem!

25 kommentarer

 1. Pingback: Oppsummering 2012, del 1 | Paleoliv

 2. Lage de. Var knall gode og saftige. men lagde de som minimuffins i stedet. nam nam

  • PaleoSara

   Hei Mona!

   Så bra du liker eggemuffinsene. Minimuffins var god ide. Lettere å ta med seg, for eksempel? Skal testes :)

 3. Pingback: En uke med Paleo, masse godt! « mirivarmat

 4. Hvordan er disse å fryse?

 5. Kan jeg spørre hvorfor du er skeptisk til frysing?? :) Er det mulig å oppbevare disse i kjøleskap for evt. hvor lang tid?

  • PaleoSara

   Hei!

   Noen steder står det at eggeretter kan fryses ned, andre steder ikke. Har ikke testet, men kommer til å fryse ned neste gang jeg lager :)

   I kjøleskap tjah… Jeg kaster evt omelettrester etter to dager men mulig jeg har noia.

 6. Elizabeth

  Er Bakepulver tillatt i en Challenge?

  • PaleoSara

   Heisann!
   Mmmm, det spørs hva du skal bruke bakepulver til. Om du skal bruke det til paleofisert mat, så som paleopizza, paleocookies etc er mitt svar nei. Spørs hvor «strengt» du kjører en challenge. Var det svar? :)

 7. Pingback: Eggmuffins, enkel frokost eller lunsj | Mellom stoler

 8. Elisabeth

  Tusen takk for tips! Akkurat lagt det selv. Så enkelt, og kjempegodt. Blir nok å lage det igjen. Jeg lagde det med ekstra aromasopp og hint av chili. Kan absolutt anbefales :)

 9. Hei
  Så utrolig inspirerende å se gjennom siden din.
  Tenkt å starte opp med paelo chalange og ble enda mer inspirert til å starte opp da jeg fant siden din og oppskriftene. Holder meg borte fra svinekjøtt pga reumatisme men tenker det må gå ann å lage disse bare med annet kjøtt i stedet for bacon

  • Hei,

   takk for ros, og sorry sent svar! Det går fint an å bytte ut svinekjøtt med andre typer kjøtt, ja. Man klarer seg helt fint uten bacon :)
   Gi lyd åssen det går!

 10. Pingback: Eggemuffins som omelett | Paleoliv

 11. Hei.
  Er det store eller små muffinsformer du bruker?

 12. Hei
  Jeg ser at kokosmelk brukes veldig mye, men jeg har en tendens til å bli fryktelig lei dersom det er veldig mye av den samme smaken. Er det noe alternativ man kan bruke som ikke smaker så mye?
  Takk for fine oppskrifter

  • Hei!
   Om du tåler melk, ville jeg brukt melkeprodukter. Så som yoghurt, kefir, seterrømme, h-melk. Evt nøttemelker, som du enkelt kan lage selv. Sjekk feks juliesmatblogg for oppskrifter på disse :)

 13. Pingback: Rabarbra- og bringebærpai i muffinsform – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*