Middag: forsøk på tortillas

Det er visse ting jeg savner tidvis med å spise paleo. Jeg savner ikke boller, brød eller pasta, men jeg kan savne at Jon og jeg lager fajitas sammen til middag. Han er en racer på å pimpe sorte bønner. Og maistortillas til å snurre sammen alt innholdet er jo sabla godt. Jeg har lest at Palæo i Køben har wraps som de lager av egg, en slags tynn omelett altså, så jeg googlet ulike oppskrifter og lot det stå til. Som overskriften hinter: det ble ikke særlig vellykket. Alt innholdet ble supergodt, men tortillas? Nei.

Jeg fant en oppskrift som inneholdt egg, kokosmel, kumin, vann, lime, olivenolje og litt salt.

Dette ble til denne, som var den eneste vellykkede jeg fikk til. Tynne funker ikke, så røren må være ganske tykk. Skal grave dypere i paleotortillamaterien. Om du har noen tips å komme med er jeg lutter øre!

Men middagen ellers ble veldig god. Jeg lagde guacamole av avocado, hvitløk, sitron og en hakket tomat. Hjemmelaget guacamole er noe av det beste jeg vet.

Det strimlede svinekjøttet lot jeg ligge flere timer i en marinade bestående av hvitløk, chili, olivenolje, kumin, løk og pepper. Rett før jeg stekte det blandet jeg inn gul paprika, for å få alle farger på matbordet.

Og i tillegg lagde jeg salsa, i stedet for å kjøpe på glass som inneholder masse sukker og tilsetningsstoffer. Den lagde jeg av tomater, chili, hvitløk, lime og jalapenos. Den ble litt tynn – tror ikke det er nødvendig å bruke blender – men sterk og veldig god.

Og på min halve tortilla så maten sånn ut. Var supergodt!

9 kommentarer

 1. Jeg lager enkle wraps av egg, vann, kokosmelk og krydder. Enkelt og godt, og de blir tynne nok til å wrappe :) Oppskrift finner du her: http://fristendelavkarbo.no/2012/04/22/enkel-wrap/

 2. Hei Sara :) Jeg har en enkel oppskrift på wraps (paleostyle) her: http://fristendelavkarbo.no/2012/04/22/enkel-wrap/ De er laget av egg, vann, kokosmelk og krydder. De blir tynne nok til å wrappe 😉

 3. Sorry for dobbel kommentering :( Så ikke at den første kom gjennom!

 4. Denne oppskriften er bankers!! (ca 4 tortillas)
  4 eggehviter
  15g fiberhusk
  15g mandelmel
  60g kremost eller creme fraiche
  0,5 ts salt
  evt tacokrydder

  Bland alt, la røren svelle i ca 10 min før man trykker ut klatter på et stekepapir. Å få dem runde og flate er litt stress, har ikke helt funnet ut hvordan man lett kan få dette til. Men det er verdt tiden for de er supergode. Vet ikke om fiberhusk er lov med paleo, men tenker at det uansett er så lite og dette er jo uansett ikke noe man spiser hver dag :)

  • PaleoSara

   Hei Hanne!

   Den oppskriften skal jeg prøve, takk! Sisen den inneholder melkeprodukter er den ikke helt strikt paleo, men det kan sikkert byttes ut med kokosmelk eller noe. Fiberhusk er litt dodgy, men som du sier, det brukes ikke akkurat hver dag :)

 5. Katrine Haugan

  Har lest at kikertpannekaker kan fint brukes til taco. man bruker like deler kikertmel og vann, og eventuelt litt krydder og noe fett å steke i! Har lenge tenkt å prøve det, men glemmer det stadig!
  Har også notert meg en paelo-oppskrift fra en amerikansk blogger, de ble veldig bra.Har rota bort oppskriften, men ingredisensene var arrowroot mel, litt kokosmel, 1 egg og en god klatt smelta smør, salt og vann. Blir en tynn røre og som pannekake. Disse laget jeg flere ganger, og fungerte bra.
  Håper tacoen når nye høyder med en lefse som funker 😉

  • Hei Katrine!
   Her er eksempel på gammel oppskrift som kommer frem fra glemselen, haha! Vi har laget nå med otto’s cassavamel, som ikke finnes i Norge foreløpig. Det funket bra! Fint tips med arrowrot også, det vil jeg teste :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*