Paleokake til 17. mai

Jeg har tidligere skrevet om forskjellen mellom LCHF og paleo. Litt av skepsisen jeg har mot LCHF er at det virker for meg som at det viktigste med dietten er å ikke spise karbiser, mens det ikke fokuseres særlig på matkvaliteten. Med det mener jeg at LCHF-bøker og blogger har stort fokus på kaker og søtt. Selvom noe inneholder lite karbohydrater, betyr det ikke at det er sunt!  Jeg opplever at paleoverden er mer opptatt av mat og ikke erstatningsmat. MEN! Jeg er jo ikke bedre enn at det til 17. mai og andre dager som er verdt å feires blir laget paleofiserte desserter, slik at jeg også kan spise noe søtt og ikke falle i kakemomsfella. I går prøvdebakte jeg sjokoladekake som det er oppskrift på under, og i morgen får dere oppskrift på en helt insane digg kake. Den er det ikke jeg som står bak, trumei!

Paleosaras sjokoladekake

 • 10 dadler
 • 1 banan
 • 4 egg
 • 1.5 dl kokosolje
 • 1.5 dl kokosmel
 • 2 ss raw kakaopulver
 • 2 dl sterk kaffe
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts bakepulver

Kutt dadlene i små biter. Mos banan og bland den sammen med dadlene. Tilsett kokosolje og egg, rør rundt.

Bland de tørre ingrediensene og tilsett det i blandingen. Jeg bruker et sabla godt kakaopulver, kjøpt på Røtter.

Tilslutt tilsetter du kaffe. Rør godt!

Stekes i 35 min ca på 170 graders varme.

Denne lagde jeg i går til en fornøyd Jon. I dag er det ikke store biten igjen av kaken … Ser for meg at den også smaker godt til rørte, varme bær og en digg kopp kaffi.

24 kommentarer

 1. Åå! Den kaka ser helt sjukt god ut! Den skal definitivt bakes til 17.mai! Gleder meg til den andre kakeoppskrifta i morgen! Blir glad av sånt. Btw; i helga lagde jeg kyllingfilet med dadler inni, surra rundt bacon, NYDELIG!!

  • PaleoSara

   Jeg bytter ut kake med kyllingbacondaddelrett anytime! Men denne kaken var god, asså! Var godt fornøyd. Og godt fornøyd at andre enn Jon og meg også blir glade :)

 2. satan, så god ut den der sara! ska lagast. hilsen lars

 3. Bra Sara – det var nettopp dette jeg etterspurte! =)

 4. NAM! Denne skal jeg prøve, til 17. mai eller til en annen anledning :-) Ønsker deg en fin uke!

  • PaleoSara

   Ja, den må du teste! Jeg grubler på glasur :) Fin uke til deg også! Gratulerer med vel overstått challenge!

 5. Pingback: 17. mai 2012 | Blisunn

 6. Pingback: Bursdagsfeiring i paleokåken | Paleoliv

 7. Litt mye frukt for meg – meg perfekt til mine søte små! (Kutte kaffen kanksje til dem). Det er alltid et styr med hva man skal sende med til barnehage-bursdag osv, og dette blir definitivt et alternativ (kanskje steke i muffinsformer….?)

  Ellers så holder jeg på å lese meg opp på paleo og 30 dagers paleo challenge.. Og jeg ser at her kan jeg finne mye inspirasjon! Men så var det det der smøret og fløten i kaffen da.. Kan jeg leve uten? :)

  • PaleoSara

   Du klarer å leve uten – alt er vane! Vi skal straks sette i gang med paleo challenge, heng deg gjerne på :)

 8. Ser veldig god ut! Har du tips til hva som kan erstatte kaffe, om man vil unngå det?

  • PaleoSara

   Hei Anne!

   Prøv uten kaffe eller med koffeinfri kaffe? Ser for meg at den duger uten kaffe også :)

 9. Hei.
  Så fint å finne siden din, og oppskrifter! Jeg lurte på to ting; hva slags kaffe bruker du? filtermalt? (Dette er helt nytt for meg), også ser jeg nederst at du har skrevet at du skal gruble på glasuren, fant du ut av det?

  • Hei!
   Lenge siden jeg lagde denne kaken. Tror jeg brukte espresso eller sterk filtermalt.
   Glasur har jeg grublet svært lite på. Men jeg vil tro bloggen elenas pantry har glasurtips :)

 10. Hei! Jeg bare lurte på hvor stor kakeform du brukte? Litt vanskelig å anslå ut fra (nær)bildene. : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*