Bursdagsfeiring i paleokåken

Jon har bursdag i dag og har blitt skjemt bort litterann av undertegnede, med krone på hodet. Ikke hele dagen, da.

Han ble vekket til paleoish frokost: stekt eggerøre med sopp, bacon og stekte søtpotetfries til ham. Paleogulrotmuffins (oppskrift lenger ned på siden) med – hold deg fast! – vanlig glasur. Ikke for meg da, bortsett fra en liten smak. Jeg hadde også bakt sjokoladekake paleostyle, men den skal vi fryse, ække plass i magan.

Middag var temmelig enkel fordi regnet overfalt oss og terassegrilling ble avlyst. MEN! Jeg har funnet pølser som funker for meg og slike som meg! Fra Grøstad gård, inneholder ikke melk og gluten, og jeg tror de var økologiske også. Sommeren er jo ikke helt den samme uten ventepølse. Ventepølser ble i dag til bursdagspølser, med stekte grønnsaker (sjokk) og noe mislykkede sopp med hvitløkssmør i ovn. Bedre på grillen.

Paleoish gulrotmuffins

  • Tre store gulerøtter, raspet
  • Ca 2.5 dl mandelmel
  • 3 egg
  • Ca en dl kokosolje
  • 1 ss honning (kan sløyfes)
  • 1 ss kanel
  • 1 ts vanilje-ekstrakt eller vaniljepulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt salt
  • Hakkede valnøtter og/eller rosiner om ønskelig

Bland alt sammen i en herlig smørje, stekes på 190 grader i om lag 20 minutter, men det spørs på størrelsen av muffinsformene dine. Oppskrift modifisert herfra – mulig hennes glasur må testes neste gang jeg lager muffinsene!

8 kommentarer

  1. Sweet! De muffinsa skal bakes, fryses ned og taes med på campingtur i Danmark (så holder jeg de danske wienerbrød litt på avstand en stund). Gratulerer med mannen! Like ga… ung som meg… 😉

    • PaleoSara

      unge begge to! 32 er ingen alder :)
      Ja, muffinsene anbefales, de var nesten hakket bedre enn sjokoladekaken også – gulerøtter gjør seg i lissombakst.
      God tur til Danmark!

  2. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    • Hm, er usikker. Jeg gir lyd. Har hørt negative ting om å være medlem også, så må gjøre litt research først.

  3. Anne-Sofie

    hei ! bruker du vanlig kvernete mandler eller fettedusert mandelmel fra funksjonell mat i oppskriftene dine ? Veldig bra podcast forresten 😉

    • Hei!
      Jeg bruker fettredusert mandelmel i oppskriftene. Har ikke prøvd kvernede mandler, men vurderer det. Da vil jeg bløtlegge mandler først, så tørke dem, og deretter kverne. Det vil jo bli et sunnere mel.
      Takk for podcastros, håper du følger med på Ingefær videre :)

  4. Men hva brukte du som topping?

    • Godt spørsmål, er jo så lenge siden. Mulig bare osteglasur? Ikke helt paleo. Om du ønsker oppskrift på toppinger anbefaler jeg elenas pantry, paleomg eler againstallgrain :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*