Endelig! En sommerhelg! Da forventer jeg færre lesere og dere forventer vel færre innlegg. Man må nyte solen når den først er her! I dag har vi gått tur i skogen og jeg tenker at Oslo er en helt fantastisk fin by å bo i siden naturen er så nære.
Vi hadde pappa på besøk freddan, og med så storfint besøk (han leser bloggen så jeg kan jo ikke skrive annet!) måtte vi ha storfin middag. Jeg stakk innom slakteren på Torshov, Strøm-Larsen, og handlet en kilo med kjøttdeig. Å handle hos en slakter er mye hyggeligere enn å handle innpakket kjøtt på en lokal matbutikk. Når jeg er innom Strøm-Larsen får jeg lyst på ca alt de har av kjøtt. Dessuten er folkene bak disken hyggelige og kunnskapsrike.
Kjøttdeigen ble til helt fantastiske burgere, de beste burgerne vi ha laget hjemme. Jon blandet kjøttet med to egg, løk, hvitløk, chili og salt og pepper. Dessuten grillet han squash. Selv lagde jeg:
- Guacamole
- Salsa
- Majones
- Salat
- Søtpoteter i ovn
- Stekt sopp
For et kremmåltid! Alt hjemmelaget, alt sunt og alt utrolig godt. Vi var tre stk i matkoma som likevel klarte å hisse oss litt opp over at norges håndballjenter såvidt klarer å hale i land en seier mot Danmark.
På bildene under er kjøttet og squashen ikke stekt, men ellers er vel alt bortsett fra majonesen klappet og klart. Brukte mindre salt enn sist gang, og majonesen ble bedre nå. Om noen har en perfekt oppskrift på salsa, mottar jeg den med takk, forresten!
Tre personer klarer ikke spise 1 kilo kjøtt, så i dag var det igjen burgere til middag, denne gangen med superdigge cherrytomater som tilbehør, samt søtpoteter grillet squash.
PS: Jon er ikke en tomatspiser, men superdigge cherrytomater går ned på høykant. Anbefales!
Siden du spør, her er oppskrift på ekte meksikansk salsa:
3-4 godt modne tomater
1/2 løk
saft fra 1 lime
chili (helst ikke jalapeno, bruk heller sterkere saker som f.eks. et par habanero)
koriander
Miks alt i foodprosessor, og vips så har du en sterk og god salsa perfekt til grillmat. Og for å lage guacamole, så lager du bare dobbel dose. La omlag halvparten av salsaen være igjen i foodprossesoren, legg til et par, tre avocadoer og kjør på. Vips igjen!
Åhei, så bra med oppskrift! Knall! Mitt problem er at salsaen blir så tynn, har du noe tips på det?
Sorry, er redd denne salsaen er litt flytende…
PS! Glemte å skrive at du må bruke frisk koreander (den hemmelige ingrediensen.)
PPS! Forsøk salsaen på speilegg, det er digg det!!!
Skjønner at fersk koriander er greia, skal bli 🙂
Jeg lager en salsa basert på en oppskrift jeg så i Skaldeman sin kokebok. Fres løk og hvitløk i en pannne, tilsett 2 bokser hakkede tomater ( el ferske såklart ), saften av en halv sitron, litt sambal olek, salt, hvit pepper, og la det hele stå å putre i panna på svak panne. Tilsett en god del olivenolje og mye hakket fersk koriander mot slutten når salsaen er blitt tykkere og tørrere i konsistensen. Kan spises varm som kald. Kjempegod til hjemmelagede kjøttboller.
Den skal jeg også teste, takk for oppskrift! 🙂