Kylling med brokkoli og squash i kremet saus

OMG pipl (eller heiiiia bloggen), denne retten er et must try, asså. Jeg lagde den her om dagen, og siden den kremete sausen inneholder avocado og kokosmelk er den riiiimelig mektig så både Jon og jeg hadde rester til lunsj dagen etter. Jeg har kjøpt appen Fast Paleo som har en drøss med oppskrifter, og denne oppskriften fant jeg der. Seff modifisert litt, som alltid. Mine oppskrifter er jo nesten alltid på slump.

Kylling med brokkoli og squash i kremet saus

 • Kyllingfilet, jeg brukte en 650 grams pakke
 • 1 brokkoli
 • 1 squash
 • 3/4 boks kokosmelk
 • 2 avocadoer
 • 1 eller 2 fedd hvitløk, spørs hvor glad du er i hvitløk, egentlig
 • Salt og pepper

Skjær kyllingfileten i passe biter og stek. Skjær også grønnsaker i biter og stek. Jeg stekte kylling og grønnsaker hver for seg før jeg blandet mot slutten.

Ha kokosmelk, avocado, hvitløk, salt og pepper i en blender og bland til alt er en jevn pure.

Hell dette over de andre ingrediensene i stekepannen, varm litt og voila!!! En utroooolig god rett! Ogsåsålettagitt! Do it!

8 kommentarer

 1. Åh, det hørtes og så kjempegodt ut! Jeg skal lage middag nå. Har dratt fram det jeg hadde av grønnsaker og stæsj, ser ut som det blir noe i samme duren :)

 2. Oppskriften er lagret og skal garantert prøves i nærmeste fremtid. Såg utrolig godt ut!

 3. Beklager, men dette er kanskje noe av det kvalmeste jeg noen sinne har spist… eller forsøkt å spise. Den avocado-guffa var virkelig helt uspiselig. Men da er den forsøkt i alle fall :)
  Men kylling-kjøttbollene var veldig gode! :)

  • Oj, synes du det var vondt! Jeg koste meg gløgg nemlig :) Men – jeg er ingen superkokk, bare en matglad hobbykokk

 4. Hei!
  Sitter å lurer på om eg skal hive meg på en paleo challenge, då eg sliter med mye vann i kroppen, soppinfeksjoner og lite energi (selvom eg spiser «bra» og trener 5-7 ganger i uken).
  Er veldig glad i å wok’e, og lure på ka krydder du pleier å bruke, og hvor du får kjøpt dette? Syns det er vanskelig å mikse krydder, då eg prøver å unngå ferdige krydderblandinger (sukker/salt-alarm).

  • PaleoSara

   Heisann Maren,

   vann i kroppen og soppinfeksjoner høres jo ut som meg når jeg ikke spiser paleo. Ikke no digg!
   Vi woker også en del. Vi bruker for eksempel fersk hvitløk, fersk chili, kumin, karri, paprikapulver, koriander, litt saft fra lime eller sitron, og kokosmelk. Ikke nødvendigvis alle disse krydrene samtidig, da. Men krydderekspert, det er jeg ikke, dessverre. Jeg strør litt og lar det stå til :)
   Kjøper i velassoterte dagligvareforretninger eller på grønnsakssjapper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*