Hola!

For en fantastisk solsøndag i Oslo! Det eneste riktige er å tilbringe formiddagen i marka. Bildet under er tatt fra Skjennungstua.

For de som spiser bakevarer må jo Skjennungstua være himmelen! Men traktekaffen er god den også, for sånne som oss. Jeg gikk tur med Jørgen og Anja. Ble kjent med begge da vi alle bodde i Johannesburg for tjah, det må vel være seks år siden. Anja har termin ikke lenge før meg. God timing! Vi har planer om å løpe trappene i Holmenkollen annenhver gang, sånn at en passer på kidsa og den andre får syrefest i lårene.

Lovte tidligere oppskrift på paien jeg lagde. Lastet opp bilde av den på Instagram også (følg meg gjerne, heter paleoliv der også) og en kollega var raskt ute til å spørre om oppskriften var hentet fra bloggen til fotballfrue. Ops, avslørt! Vi har alle våre laster. Modifiserte seff oppskriften, men kred til FF.

Knallgod nestenpai

(Inneholder melkeprodukter, tror det kan skippes!)

  • 3 egg
  • En god slant h-melk, kanskje en dl
  • En hel pose fersk spinat
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pakke bacon
  • Sopp etter ønske, jeg brukte vel 8 små champignon
  • ca 2 ss hakkede, soltørkede tomater
  • Ost til toppen, sånn passe mengde
  • Salt og pepper etter smak og behag

Forvarm ovnen til 200 grader. Stek bacon og legg i bunnen av en rund kakeform (pass på at kakeformen er tett, da dere. Det gjorde ikke jeg, og nå må jeg vaske ovnen …). Stek sopp og tilsett en blanding av soltørkede tomater og knust hvitløk. Legg over baconet. Damp så spinaten og legg den øverst i formen. Bland melk og egg og hell over. Legg så osten på.

Stekes i ca 20 min, men ha i minne at jeg glemte at paien var i ovnen fordi jeg så på Dagsrevyen.

Bedre enn grændis, folkens! Som tilbehør lagde jeg en grønn salat med avocado og litt valnøtter i.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!