Entrecote på en mandag

Jon imponerer stadig. Mens jeg jobbet etter jobb, kokkelerte denne fine mannen så god mat at jeg logret med min imaginære hale og ønsket det var minst en porsjon til med mat.

DSC_7103

Vi har julekalender her i heimen, for første gang. Jeg får gave på partall, Jon på oddetall. Men på lørdag, første desember, fikk og ga vi begge gaver. Jeg våknet klokken ni og klappet i hendene og ropte gave, gave! Jon var ikke så ivrig etter å stå opp for å hente gavene fra stuen (jeg drar preggiskortet når det passer seg, vøtt). Åkke som. Han fikk en matt aftershave til hodet sitt når han shaver toppen sin. Jeg fikk The four hour chef. Yeah! (Jeg burde kanskje ta det som et hint at jeg fikk kokebok?) Beste navnet på en oppskrift er Sexy Time Steak. Jeg gleder meg til Sexy Time Steak! Noe inspirert av STS mekket Jon dagens deilige entrecote. Anbefaler å teste asap!

Jons deilige entrecote

Ingredienser er to stk entrecote, hvitløk, salt og pepper.

Tørk av kjøttet med tørkerullpapir. Kutt opp et fedd hvitløk og gni hvitløket på kjøttet som om hvitløken var et viskelær. Ta på salt og pepper. Slenges i varm panne og stekes i smør (som er brunt pga varmen) i et drøyt minutt på hver side til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en ildfast form med litt smør og ha et par hakkede par fedd hvitløk i bunn, og legg kjøttet oppå hvitløken. La stå i ovnen i ca 7-8 minutter. Ta ut og la kjøttet hvile noen minutter før du kan ny-y-y-yte lekkerbisken av et kjøttstykke.

Vi hadde blomkål og søtpotet som tilbehør. Og blå bris. Et stk hverdagslykke der altså.

DSC_7104

8 kommentarer

 1. Så hyggelig med dagens blogg :)

 2. Ser nydelig ut :) Må lages snart!

 3. Ser veldig bra ut! :) et lite spm: hva spiser dere vanligvis til frokost? trenger litt insp.

  • PaleoSara

   Hallo du!

   Før jeg ble gravid var drt mye røket laks/ørret med avocado og spinat. Nå er det mye avocado, spinat og reker. Hjemmelagde knekkebrød er digg. I helgene mye egg og bacon og stekte grønnsaker. Smoothie i blant. Kokt egg og grønnsaker og skinke. .. Vet ikke om jeg egentlig er så oppfinnsom :)

 4. Stekes i smør? Trodde smør ikke var «lov» med paleo…

  • Hvis man er på whole30 eller reagerer på smør bør man unngå det. Jeg reagerer ikke på smør og synes smør er digg, så da bruker jeg det. Jeg bruker kroppen min som rettesnor på hva jeg skal spise og ikke spise mer enn «paleoregler»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*