Jons gulrot- og eplebrød

Jeg reklamerte før jul om Jons gulrot- og eplebrød. På tide med oppskrift, for brødet er supergodt og bør prøves andre steder enn i denna heimen!

DSC_7170

Men først. Noen som meg som lurer på om de aldri vil bli sultne igjen? Jeg har ikke vært så nøye på paleo siden julaften. Merker jeg det på kroppen? Javisst. Blodsukkersvingninger er slitsomt, ass! Og jeg føler meg oppblåst og er varierende i magen og mer sliten – blant annet. Men. Noen dager i julen får være ok. Det er ca 10 uker til Mini popper ut, og frem til det skal jeg gi henne kvalitetsmat de luxe. Og kvalitetsmat, det er Jons gulrot- og eplebrød.

Vi har en god food processor som også har juicer. Den er sjeldent i bruk, men de få gangene vi har brukt den, synes vi det er synd å kaste alle restene fra feks gulrøttene og eplene som brukes i juicen (Jon tåler ikke rå gulrøtter og epler, så han koker juicen før han drikker den). Googlefan som min samboer er, fant han frem denne oppskriften og modifiserte den noe.

Jons megagode gulrot- og eplebrød

Pulp fra 3 epler og ca 700g gulrøtter.
Kan bruke raspede epler og gulrøtter hvis man ikke har juicer.

  • 5 dl pulp
  • 2,5 dl mandelmel
  • 2 bananer
  • 4 egg
  • 125g honning
  • 0,5 dl sukrin (kan sløyfes om du ønsker mindre søtt brød)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 håndfuller grovhakkede valnøtter
  • 1,5 håndfuller hakkede rosiner

DSC_7157
Alt smelles sammen i en mikser.

DSC_7158

Deigen has over i en brødform smurt inn med litt smør eller olje.

DSC_7163

Stekes på 170 grader i gud vet hvor lenge. Vi satt på timeren men hørte den ikke. 45 min kanskje.

DSC_7164

9 kommentarer

  1. Pulp?? hva er det?? Spennende oppskrift…tror jeg må prøve den! Og inspirerende blogg! 😀

    • PaleoSara

      Hei Grethe!

      Takk for ros:) Blir alltid glad. Pulp er det som er igjen i juiceren etter at saften er presset ut. Godt brød, anbefales å teste!

  2. Hanne Beate

    Hei!
    Syns dette brødet så veldig godt ut, og har lyst til å prøve å lage det. Men er det brød som er godt med pålegg på, eller bare som det er til kaffen?

    • PaleoSara

      Heisann!

      Sorry sent svar!
      Brødet smaker jo litterann søtt, så med makrell i tomat blir det kanskje litt rart. Du får teste det ut med og uten pålegg og se hva du synes :)

  3. Jeg prøvde denne, men den ble mer som en løs pudding enn et brød, selv med mye lengre steketid… men jeg lurer på om det kan ha noe med at jeg brukte avfettet mandelmel å gjøre? hva tror du? jeg får vel bare prøve igjen 😉 det luktet nemlig veldig veldig godt!

    • Hm! Det er så lenge siden vi lagde dette, men såvidt jeg husker fikk ikke vi puddingkonsistens. Vi bruker også mandelmel med mindre fett.
      Du får prøve å pimpe oppskriften! Og vi får teste oppskriften igjen, mulig den trenger en oppdatering :)

  4. Hei.
    Går det Ann å bruke no-egg ? istedefor egg , tåler ikke egg :(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*