Pumpkinmuffins, ohlala!

Når jeg triller alene med Mini eller til og fra venninnetreff (aka barnevognmafiaen), hører jeg på podcaster. Mini sover i vognen og jeg får stimulert intellektet litt, det liker jeg! Jeg hører på podcasten til Balanced Bites om dagen. Suset rundt på nettsiden der nylig og fant oppskrift på pumpkin muffins.

Jeg har hatt en boks med gresskar stående ca i en evighet som jeg endelig fant grunn til å bruke. Da jeg var sytten år bodde jeg på prærien i Cananda, i en by hvor vi kjørte de femhundre metrene til skolen, landskapet var så flatt at jeg nesten så at jorden var rund og på den første festen jeg var på brant de paller inne i ringen av pickuper. Jeg har omtrent et erotisk minne av en pumpkin cheesecake som jeg spiste på Halloween. Om man legger godviljen til, kan disse pumpkinmuffinsene være litt erotiske, de også. De er de saftigste paleomuffinsene jeg til nå har laget, og de er superenkle å slenge sammen, noe som passer meg bra. Tok null tid. Mini hang på pappan sin arm og rakk ikke å bli sulten, engang. Har modifisert oppskriften noe.

Pumpkinmuffins

ca 12 stk

 • 6 egg
 • 2 dl gresskarpure
 • 5 – 6 toppede ss kokosmel
 • Over 100 g smør, eller kokosolje om du vil unngå smør
 • 3 ss honning
 • En neve valnøtter
 • 2 ts kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 2 ts bakepulver

muffinsingredienser

Smelt smør/kokosolje. Bland sammen med gresskarpure, egg og honning. Tilsett så de tørre ingrediensene, men ta litt og litt av kokosmelet til du har ønsket konsistens.

Stekes på ca 200 grader i i alle fall et kvarter.

gourmetmuffin

Gjennomfører du en paleo challenge anbefaler jeg å ikke lage paleofisert mat. Men for snacks ellers, er disse good to go! Min 10 dagers paleo challenge går så det gviner, forøvrig. Jon jobber overtid om dagen, så jeg er alene med Mini og kokkelerer (les: spiser ferdigpreppa mat) mellom slagene. Heldigvis er hun en glad baby som ikke har magevondt, og som synes den redselsfulle babygymmen er skikkelig morsom. Nesten like morsomt som å ligge på stellebordet.

13 kommentarer

 1. Fyttikatta dette så deeeilig ut:D

 2. Gunnhild

  Det så godt ut! Sitter å leiter etter der du har skrevet om din introduksjon til paleo, men finnereikke! Har du link? 😉 ha en god kveld :)

 3. Elsker alt med gresskar!! Spiste det hele tiden på høsten i Berlin. Kan virkelig brukes til alt! Men hvor får man tak i hermetisert gresskar her?

  • PaleoSara

   Ja, gresskar er en glemt skatt! Hva brukte du det til?
   Jeg kjøpte den hos en grønnsakshandler, kanskje det var sagene torg? Er jaggu ikke sikker, dessverre!

   • hm, okei! får bare leite :)
    Jeg har bare erfaring med ferskt gresskar (som jeg gjerne grilla i ovnen først for å få mer smak), men brukte det mye til suppe (nam! typ med kokosmelk og karribaserte krydder), i gryteretter, i muffins som deg, puré som tilbehør, i wok, smoothie.. ja, egentlig er det vel bare fantasien som setter grenser :)

    • PaleoSara

     Mmm, oppskrifter skal prøves. Fant en oppskrift på gresskar- og kokosmelksuppe, den frister! :)

 4. gresskar + kokos er en vinner!
  Ellers kan man bruke det ca sånn som søtpotet tenker jeg. = uendelige muligheter :))

 5. Pingback: Paleo challenge ferdig! | Paleoliv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*