Som dere har skjønt, er jeg ingen superkokk. Jeg er derimot en superspiser. Mine oppskrifter bør som regel tas med en klype salt, siden jeg er dronning av slump på kjøkkenet (bortsett fra i dag, jeg fulgte neeesten oppskriften jeg fant på blåbærsjokoladecookies, oppskrift kommer på freddan!) Maren, som skrev mandagens suksesshistorie, har sendt meg tre oppskrifter som viser at paleo er enkelt og raskt – og godt. Det er nemlig ganske så enkelt å lage mat uten kornprodukter, sukker og melk! Ordet er Maren, og igjen: takk Maren!
Digg på tapasbordet, lørdagssnack eller rett og slett en vanlig tirsdagslunsj.
1 avokado og 1 pakke biffbacon. That’s it. (Har ikke klart å finne økologisk biffbacon, så jeg bruker det fra Bjerke. Dette er også kjempegodt å bruke som carpaccio btw)
Kutt avokadoen i båter, surr bacon rundt, legg på bakepapir på et stekebrett og stek i 10 min på 200 grader. Voila!!
Sommerkoteletter med nykål
Stek sommerkoteletter i god olje eller smør, krydre etter ønske. Kok ut pannen med litt vann så du får en god sjy.
Del en nykål i store båter og trekk et par minutter i godt saltet kokende vann. Voila!!!
Paleo-«ratatouille»
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts karri
- 1 ss tomatpure
- 7 dl vann
- 1 liten kålrot
- 1 medium søtpotet
- Salt og pepper
Stek løk og hvitløk i litt olivenolje. Ha i krydder, tomatpure og vann. Kutt grønnsakene i terninger, og la småkoke til vannet er redusert og grønnsakene litt mer enn møre. Passer som egen rett, eller tilbehør til all slags kjøtt (særlig grillmat!)
Hei Sara!
Takk for videreformidling av oppskrifter 🙂 Alltid gøy med noe nytt! Jeg lurer på om du kunne laget en type oversikt over hvilke merker man kan se etter når det gjelder kjøtt/fisk? Jeg bor på et sted uten så mange spesialbutikker. Noen ganger får jeg rett fra slakter, men ellers lurer jeg på hvor jeg kan finne kjøtt/fisk/kylling med bra kvalitet? Evt. hvilke merker man bør unngå? (ser jo alltid på kjøttmengde i pølser osv, men når det gjelder reint kjøtt er jeg usikker!)
På forhånd takk 🙂
Og som alltid- takk for inspirasjon!
Hei Maria!
Jeg noterer meg spørsmålet ditt bak øret og skal prøve å skrive om det i løpet av høsten 🙂
Generelt er økologisk kjøtt og kjøtt som ikke har fått kraftfor å foretrekke, grunnet forholdet mellom omega6 og omega3 (samt dyrevelferd). Stangekylling finnes jo på rema1000 nå, den er god (jeg tror den får i seg kraftfor men økologisk sådan. Smaker uansett bedre enn konvensjonelle kyllingfileter).
Hvilke merker man bør unngå har jeg ikke helt oversikt over. Kanskje noen kunnskapsrike lesere har?
Og takk for fine ord 🙂 Håper jeg fortsetter å inspirere videre!
Hei Sara.
Hvor får man fatt på biffbecon ? Det har jeg aldrig hørt om.
Følger bloggen din og liker godt det du skriver.
Marit
Hei Marit!
Det er jeg ikke helt sikker på selv, du! Jeg bruker som regel vanlig bacon fra butikken, antar det kan brukes i denne oppskriften også?
Takk for ros 🙂 Blir alltid glad!
Hei sara!
Fikk testa ut to av de oppskriftene.
Avokado og bacon (fordi vi ikke fant biffbacon) og Paleo-”ratatouille” med stekt kotelett til.
Blir like overaska nesten hver gang av hvor enkelt det faktisk er å spise sunn og GOD mat:)
Håper du skriver litt om de beste valgene av varer (som ikke er grass fed og økologisk), bor på en plass med lite av sånt og er ganske ny med den livsstilen her.
Tusen takk for at du deler:D
Det skal jeg få skrevet om, takk for tips 🙂
Og takk Maren for gode oppskrifter. Har selv ikke fått testet avo&bacon men det står på planen i helgen. Naturlig mat kan være superenkelt og utrolig godt! Heldigvis!
Tusen takk Maren 😉 Likte spesielt Avokado og bacon, så kjekt med mat som går raskt når man er småbarnsmor ^^, !
Rask mat = bra mat 🙂