Fløyelsmyk blomkålsuppe

Denne blomkålsuppen har jeg tatt fra Well Fed 2, dere vet, en av mine favorittkokebøker. (I tillegg til den jeg har vært med å gi ut – sjekk til høyre på siden!). Oppskriften finner du også her, på nettsiden til damen bak Well Fed 1 og 2, Melissa Joulwan.

Vi har laget suppen to ganger, og det blir garantert flere. Den er mild og oser sunnhet. Og Mini, hun elsker den! Vi har brukt elgkraft og kyllingkraft i retten, regner med at all type kjøttkraft kan brukes.

Fløyelsmyk blomkålsuppe

Ca 4 – 6 porsjoner

  • 1 stor blomkål
  • 2 store gulerøtter
  • 1 mediumstor vanlig løk
  • 2 hvitløksbåter
  • 2.3 dl vann
  • 4.5 dl kraft
  • 1.2 dl kokosnøttmelk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Kokosolje til steking

Skyll blomkålen og del den opp i passelig små biter. Løk og gulerøtter skjæres i mindre biter. Knus hvitløken.

Stek løk, gulerøtter og hvitløk i en panne på medium varme i ca fem minutter, til løken er gylden. Tilsett blomkålen og stek i fem minutter til.

DSC_8455

Ha alt sammen i en kjele, og tilsett vann og kraft og salt og pepper. La det koke opp, og småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Det tar ca 45 minutter.

Hell litt etter litt av kraften og grønnsakene i en blender eller kjøkkenmaskin. (Om du tar alt sammen samtidig er det fare for søling, trumei!). Tilsett kokosmelken til slutt. Hell tilbake over kjelen for en siste oppvarming og voila! Server!

IMG_1967

Men – ikke glem å riste noen gresskarkjerner og ha som garnityr. Det er supergodt til!

 

4 kommentarer

  1. Må bare si at jeg prøvde suppa di idag :-), minus hvitløk og pluss en stor søtpotet. Hadde for noen dager siden kokt kraft på røkt svineknoke ( av alle ting!). Dette av rent «sentimentale» årsaker – da jeg husker dette fra min barndom. Dette passet faktisk veldig så bra sammen og med kjøtt fra knoka oppi så ble det full middag. Ble t.o.m.godkjent av hjemmeboende datter på 17 år ! ( og det er ikke alt som går hjem der, for å si det sånn). Jeg elsker paleomat og din blogg er superinspirerende å følge med på.

  2. Pingback: Paleo Gresskarpai (sabla god) | Paleoliv

  3. Pingback: Seks barnevennlige matretter | Paleoliv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*