Folkens, sorry overskriften. Dere vet jo at jeg ikke er fan av å fokusere på slanking og hvordan kroppen ser ut, men heller på psykisk og fysisk helse. Men det er januar, og jeg kan ikke la være å se diverse kontoer på instagra som skal begynne et nytt og bedre liv, nesten daglige artikler i vg om hvordan gå ned i vekt, og for eksempel bladet iForm sitt nye slankeprogram.
Jeg skulle ønske det ikke ble fokusert på slanking og diett. Mitt mål er å få så mange som mulig til å forstå at om man spiser riktig og nok mat, vil kroppen etter hvert balansere seg selv.
Dette har jeg sett på instagram den siste tiden:
- Frokoster bestående av havregrøt med syltetøy og frukt ved siden av, som slankefrokost.
- Lunsjer bestående av knekkebrød, magerost og skinke, med et glass jus ved siden av.
- Ja til dessert hver dag, selvom man slanker seg. Det er jo bare å bruke proteinpulver, sukkererstatninger, mager kesam og noe form for kalorifri puffs, eller hva det heter.
Dette leser jeg i VG (ergo VGs vektklubb)
- Tenk på hva du putter i munnen. Unngå fett generelt.
- Kjøp magre melkeprodukter, mager ost og magert pålegg.
- For å gå ned i vekt gjelder de samme vektreduksjonsprinsippene som ellers: du må redusere mengde mat og øke mengden fysisk aktivitet.
Dette leser jeg i magasinet iForm som jeg kom i skade for å kjøpe i dag (var om kettlebells og crossfit i det bladet, men journalistene der trenger å gjøre litt mer research, foråsiresånn)
- IForm-kuren: 250 kcal fordelt på fem måltider daglig
- Mens du kan spise 250 kcal, kan mannen i ditt liv fråtse i 350 kcal. Han har nemlig høyere forbrenning enn deg.
- Frys deg slank (reklame for hva som kommer i neste nr. Jeg har allerede senket innetemperaturen med 3 grader. Neeeeida).
Jeg forstår veldig godt at det å gå ned i vekt er en sterk motivasjon til å endre kosthold. Husk at jeg har sett slik ut og alt jeg ønsket var å bli tynn. Jeg var ikke gedigen, men mykere i kantene enn hva jeg er nå.
Nå ser jeg slik ut. Selfie i speilet på jobb for noen dager siden. Nå ønsker jeg å være sunn og glad.
Da jeg var mer blubbis enn jeg er nå fulgte jeg tipsene overfor. Jeg unngikk fett så godt som mulig. Magre produkter og lettprodukter, check! Grove kornprodukter, check! Havregrøt til frokost med et glass jus, check! Små og hyppige måltider, check! Trene mer og spise mindre, check! Men jeg ble ikke tynnere av det. Faktisk ble jeg mer blubbis.
Hva gjør jeg nå? Jeg spiser ekte mat. Jeg spiser naturlig mat. Jeg er glad i sunt fett. Det gir smak til maten og masse næringsstoffer til kroppen min (og til Mini, siden jeg ammer enda). Jeg prøver ikke å ha kontroll på noe som helst. Jeg bare spiser. Og denne uken har jeg ikke trent, for jeg har vært litt sjaber og stresset.
Hvorfor funker paleo til å slanke seg med?
- Det er blodsukkerregulerende. Insulin er lagringshormonet vårt. Spiser du for mye karbohydrater, lagrer kroppen dette som fett. Det betyr at om du ønsker å gå ned i vekt, er havregrøt med syltetøy noe av det dummeste du kan spise, brød eller knekkebrød til lunsj med jus ved siden av like teit, og pastasalat til middag er like dumt. Det kan være så magert som bare det, du blir ikke tynn av slik mat, selvom det er magert og kalorifattig. Et paleokosthold sørger for stabilt blodsukker, det får fart på fettforbrenningen din, slik at kroppen din ikke lagrer fett men brenner det i stedet.
- Ingen telling av kalorier, bare spise Nok Mat. Jeg er sikker på at kaloritelling og kaloriunderskudd gjør at man går på spisesmeller, og at man ikke klarer å holde dietten i det lange løp.
- Paleofolk som meg, vi frykter ikke fettet. Faktisk liker vi fett bra. Riktig fett og nok fett er nemlig bra for deg. Det holder deg mett lengre og det gir deg viktige næringsstoffer. Magert ditt og datt og mettet fett-frykt får meg til å grine. Fettfrykten er hva som har gjort, og gjør, folk fete. Det betyr ikke at vi spiser fett med fett på, vi spiser grønnsaker og animalsk protein og sper på med gode fettkilder.
- Paleo er naturlig og intuitivt. Derfor er det et kosthold som for noen begynner som et slankeprogram men som blir til en varig livsstil. Det er mye lettere å spise paleo enn å telle kalorier, måle proteinpulver, bytte ut sukker med alskens rarieteter, med å titte på pakken for å se hvor mye fett en fabrikkvare inneholder, med å telle karbohydrater. Det blir man jo sprø av, og sprekker etter en stund.
Jeg skulle ønske de som har begynt et nytt og bedre år spiste egg og avocado og grønnsaker til frokost, i stedet for havregrøt. Jeg skulle ønske de byttet ut 250 kcal-måltider med et måltid som gjør dem mette uten å vite i det hele tatt hvor mange kalorier det inneholder. Jeg skulle ønske magasinjournalister gjorde noe mer research utenom topp to på google og var en smule mer kritiske til myndighetenes kostholdsråd. Jeg skulle ønske at det ble sett på som mer rart å spise mat som er laget i en fabrikk og som har holdbarhetsdato når Mini skal konfimeres, enn å spise naturlig mat. Jeg skulle ønske ja til digg middag hver dag erstattet ja til dessert hver dag. Og jeg håper håper håper at jeg ved hjelp av denne bloggen omvender noen der ute til å spise naturlig, stole på kroppene sine og se at kiloene kan renne ganske så greit av uten å tenke en eneste gang på kalori, uten å måtte veie maten, uten å spise kunstig fremstilt margarin, uten å tvinge seg selv på lange løpeturer for å brenne av litt for mye mat, og for eksempel oppleve at man faktisk kan gå regelmessig på do uten å ha et gram fullkorn i kosten sin.
Og vet dere hva? I tillegg til å bli slankere får man bedre helse, mer energi, lettere for å bygge muskler, faktisk lyst til å trene, bedre søvn, bedre sexlyst, renere hud og sterkere negler – for å nevne noe. Om det ikke gir deg et godt, nytt år så vet ikke jeg.
Hei 🙂 Fantastisk! Jeg prøver å holde meg på Paleo og har gjort det et års tid, men jeg har ikke blitt spesielt tynn. Jeg er allergisk mot melk, både melkesukker og melkeprotein, derfor føler jeg at det er så mye jeg ikke kan spise som kunne hjelpt meg til å bli mer Paleo.. I tillegg har jeg egg intoleranse.. disse matvarene føler jeg at kunne hjulpet meg til å bli slankere også kan jeg ikke innta de ;( Har du noe tips til en slik allergiker som vil være Paleo og gå ned i vekt? Jeg rører ikke korn, spiser ikke brød og prøver å spise salat til lunch, men det bli periodevis glutenfrie knekkerbrød med ekstra pålegg… må vel kutte det samt kutte ut godis spisingen.
Send meg en mail 🙂 sara at paleoliv no
Supert! Har ikke fåt den ennå så venter spent 🙂
altså at du sender meg en mail 🙂 Skal prøve å få svart deg ok ganske kjapt.
leste feil jeg vettu, men nå har jeg sent deg en mail -)
Skulle ønske alle berre kunne innsjå det her 😉 Fettfrykten sitte knallhardt i befolkningen altså! Du ser forresten smashing ut! Ha en fin lørdag 🙂
Det kommer, det kommer 🙂 Naturlig mat er i vinden, tror nå jeg..
Takk for ros! Føler meg fin også, heldigvis!
Hurra hurra hurra!
Me LOVE you altså. Dette er så rett, og jeg er glad for at du tar opp dette og deler.
Tusen takk for et bra innlegg!
Suss til deg 🙂
Hej Sara
Vill bara säga att jag gillar vad du gör och kommer följa dig då jag har en mini på vei, er i 17:e uken 🙂
Jag har bara gått upp 1 kg og målet er att ikke gå över 6-7kg då jag har så det räcker med energi lagrad på min kropp.
Träningen er kämpig, jag har stora smärtor i lysken musklerna. Ju mer jag tränar ju mer får jag ont men jag tränar på. Jag gör ikke Crossfit mer utan tränar på egen hand på Elixia men med Crossfit i bakhuvudet.
Jag skulle jättegärna vilja träffa dig og andra mammor 2B som tränar og spiser Paleo/labkarbo för att få lite tips og råd. Men jag känner ikke så många som tror ditt sätt og leva. Mer än dig då 🙂
Skriv gärna mer om vad du matar mini med, jag är där om ett år 😉
Klem Isabella (hon den tjocke som tränade på Crossfit)
Hei! Sååååå hyggelig at du er gravid 🙂
Lytt til kroppen din og ta vare, det er vel det beste rådet.
Mer minimat kommer! Og ja, det hadde vært bra med en paleo foreldregruppe. Vi er nesten alene om å gi mini slik mat som vi gjør så hadde vært greit å møte flere 🙂
Ja – her senger jeg meg på 😉 Det hadde vært veldig fint med en gruppe, feks fb gruppe for paleo barn/ babyer 🙂
Takk for en super blogg. Så glad for fokuset ditt på helse, og ikke vekt, utseende! Keep up the good work 😉
Takk takk! Hyggelig og stas med ros 🙂
Enig med paleobarnbabyer! Det er en dansk en som jeg er medlem av, men en norsk er en god ide.
Flott flott flott innlegg!! Er det noe som gjør meg både trist og sint, er det kaloritelling, fettfrykt og «lett»produkter. Og VGs vektklubb- det er det verste!! Jeg sluttet å kjøpe magasiner for et par år siden, ble jo litt småsprø av å lese de. Og det eneste jeg oppnådde med å følge rådene deres var dårlig hud og forstyrret spising. Nei takk!
Jeg tror virkelig virkelig det eneste som fungerer er et kosthold med naturlig og nok mat. Alle andre dyr (jeg vet ikke alle ser på mennesker som dyr, men på mange måter er vi jo det) kan jo spise alt de vil at dietten som er RIKTIG for de uten hverken å bli overvektige eller syke eller deprimerte. Jeg tror det er meningen at vu mennesker også skal kunne leve slik 🙂
Helt enig! Får dyr feil mat i dyrehage blir de syke, deprimerte, aggressive, fete, osv. Så også vi mennesker.
Jeg har bare en kommentar til denne artikkelen: Fuck yesss! 🙂
Ohyeah 🙂
Nydelig! Du får jammen ta meg sagt det! Enig enig enig! 😀
Takk takk 🙂
Fader så bra, Sara! Rett og slett hærlig.
Takk fine Ane 🙂
Kjenner meg veldig igjen her. Før jeg ble *kremt* litt mer fornuftig, var jeg så opptatt av kalorier at jeg hadde en egen app som telte for meg, det var helt sjukt. Fett var farlig, musli med yoghurt var «livretten»… Var ikke lett å holde vekta stabil, for å si det sånn.
Med paleo bryr jeg meg katta om kalorier, vekta er stabil OG – viktigst av alt – jeg slipper å stresse og kan være glad i meg selv. Tenk på det 😀
Hadde vært så fint om det ble normen for alle, men brød er jo selvfølgelig altfor godt til å kuttes ut.
Kjenner meg igjen i den. Og det er garantert mange som er slik enda. Forhåpentligvis klarer vi å snu noen til det bedre 🙂
Hei Sara 🙂
Kjempeflott skrevet, jeg er ikke langt unna paelo kost, men har litt igjen, særlig på brødfronten siden jeg bor i Frankrike og det er rett og slett uoppdragent og ikke spise brød til maten, jeg prøver å lage surdeigsbrød på f.eks. speltmel i håp om at det er bedre og tar veldig lite…
For ett par mnd siden var jeg en uke på sykehus, maten var helt i strid med mitt vanlige kosthold og jeg gikk ned 2 kg (siden det var lite jeg rørte) som selvfølgelig hoppet på igjen…
…spørsmålet mitt er om du hvet hva blodsukkeret bør ligge på og hva eventuelt det ligger på ved ett paelokosthold ??? Jeg hadde 1-1,05 hver gang de målte og synes det hørtes flott ut, men vil gjerne vite litt mer om det …
Ellers vil jeg bare si stå på 🙂
Hei!
Hva blodsukkeret bør ligge på vet jeg ikke helt, dessverre. Jeg mener å huske at mitt fastende blodsukker lå på 4.2, uten at jeg er helt sikker. Lenge siden jeg har testet.
Jeg prøver og jeg prøver, får det ganske bra til, men går dessverre ikke ned i vekt. Jeg sliter nok med mengdene, at jeg noen ganger spiser når jeg ikke egentlig er sulten og at jeg ofte spiser meg for mett.
Det kan ta tid! Og så er det så mange andre ting som spiller inn også: hormoner, stressnivå, søvn, trening, livskvalitet. Høres litt ut som du må jobbe med følelser forbundet med mat? Husk å være snill med deg selv og å gi deg klapp på skulderen for hver minste positive ting. 🙂
Tusen takk for fint svar. Du er god 🙂
Skummelt, for det frister å hoppe på de syke diettene når man er desp
Ja, det er kjempefristende, og det er hva de lever av, de snikene som selger ulike kurer ala nutrilett og nutrislim og ymse annet rask. Spør du meg, burde de skamme seg. (Jeg er nesten fristet til å nevne noe om dårlig karma her, men det slår jo tilbake på meg selv og forhåpentligvis gjør de det i beste mening).
Husk at det har tatt tid å få den kroppen du har i dag, og det tar tid å komme dit du vil. Jeg vet jo ikke hvordan din nåsituasjon er (alder, vekt, helsestatus, aktivitet, matinntak, etc), din historikk, og hvor du vil, så det blir vanskelig å komme med mer enn generelle og vage råd.
Men: vær god med deg selv. Vær tålmodig. Spis karbohydrater tilpasset din livsstil og aktivitetsnivå. Spis sunt og nok fett, og nok gode proteiner. Og som mange mange av oss, jobb med forholdet ditt til mat. Husk at du er verdt god mat som gjør kropp og sjel godt. Resultater kommer!
Det er lett å få litt halleluja-stemning når man leser sånne innlegg 🙂 Jeg ønsker, ønsker, ønsker at media fokuserer på helse fremfor vekt og kalorier.
Meeen det selger vel ikke. Foreløpig!
Hei du,
Flott innlegg (som alltid egentlig)
Jeg spiser vel ikke helt paleo – da jeg unner meg litt ost i ny og ne. Men du: jeg har ikke helt fått med meg hvorfor de som er strikt paleo ikke spiser noen meieriprodukter .
Jeg har hatt dette kostholdet mitt (ikke brød/korn/ris/sukker – ren mat) i 2,5 år. I begynnelsen la jeg faktisk på meg. Men jeg vet at jeg overspiste og ikke lyttet ordentlig til kroppens signaler på sult. Nå har alt stabilisert seg
og jeg er happy med meg selv. Jeg kan godt skeie ut i ny og ne. Det gjorde jeg jo dengang jeg hadde et annet kosthold også – men da skeiet jeg ut med fete produkter – nå kan jeg skeie ut med et stykke brød – ha ha
Men en «rar» ting: Jeg er helt sikker på at jeg har fått litt bredere hofter!!?? noe som er helt supert for meg som ikke hadde noe fra før av. Altså: ikke BREDE hofter – men litt. Hørt noe lignende??
Hei du! Meieriprodukter fortjener en egen avhandling. Jeg kan si i korte trekk: mange av oss tåler ikke melkeprodukter, rett og slett. Vi nordboere har en høyere toleranse for melkeprodukter enn på verdensbasis, trolig fordi vi har hatt melk i kosten lenge og dermed fått gener som godtar melk. Videre er det forskjell på melkeprodukter. Dagens melkeprodukter er a) bearbeidet og b) kommer fra dyr som ikke bare spiser det de er skapt til å spise. A først: all melk vi får kjøpt er homogenisert og pasteurisert. Teori hevder at det gjør melken til vanskeligere for mennesker å fordøye. Faktisk er det slik at mennesker som ikke tåler vanlige melkeprodukter, tåler raw milk/ferskmelk. Jeg vil anbefale å spise fete melkeprodukter om du ønsker å ha i kosten, for det er minst bearbeidet. Styrk lissom, uten fett men tilsatt fettløselig d-vitamin. Så B: Fordi kuene får kraftfor, kommer dette over i melken og gjør blant annet fettsyresammensetningen mindre gunstig. Noen reagerer også på melkesukkeret og får et insulinspike, og opplever at de går ned i vekt etter at de fjerner melkeprodukter selvom de feks har levd lavkarbo. Så kan man huske på dyreveldferd. Jeg husker ikke dette eksakt, men kuer er jo ikke ment å konstant gi melk, akkurat som vi kvinner ikke er vandrende melkemaskiner, heller (selvom jeg har følt meg litt sånn i perioder, haha!). Kuene lever vesentlig kortere rett og slett fordi det er inmari usunt å konstant gi melk. Men, så er det slik at du selv må finne ut av hva du tåler og hva kropp og sjel trives med. Personlig synes jeg melk i kaffin er skikkelig godt, og jeg liker feks setterrømme og gode oster. Men – det virker som kroppen min har det bedre uten. Blant annet er huden vesentlig bedre uten melk. Så da lever jeg hovedsaklig uten, men skeier ut i ny og ne. Er også noe med hormoner og melk, men det kan jeg ikke så mye om enda, annet enn at melk skal jo gi babyer eller kalver noe å vokse på og dermed inneholder veksthormoner. Dette er visst ikke så gunstig for mennesker, men som sagt – ingen utdypende kunnskap om det. Forøvrig ikke hørt om bredere hofter! Ingen som har sagt noe til meg væffal. Om du er happy, må jo det være ypperlig? 🙂
Føler jeg må skyte inn en kommentar her. Når det gjelder antibiotika i dyrefor, så er reglene ganske strenge i Norge. Det er kun syke kuer som får antibiotika, og da av en veterinær som har undersøkt dyret. Den mest vanlige behandlingen er mot jurbetennelse og da er det tilbakeholdelse av melk og kjøtt under behandling (kan ikke levere melk eller slakte dyret).
Flott torunn! Bra med korrigering. Det er kanskje mer utbredt med antibiotika i andre land? Jeg endrer kommentar!
Det er mulig, men jeg vet at EU & USA vurderer nå totalforbud (på tide). Når det gjelder kylling og griseproduksjon, så gjelder andre regler. Kyllingen får f.eks. Narasin i dyreforet (med unntak av økologisk kylling). Narasin er klassifisert som fortilskudd, men hemmer vekst av bakterier, på samme måte som antibiotika.
Flott med info! Jeg må lese meg mer opp på dette
Du var pen da du var yngre, også.
Jeg syns skulderpartiet ditt har endra seg mye! Med sterke skuldre og armer slipper vi unna så mange plager som både kontorister og de med fysisk arbeid får. Tenk hva du slipper av plager pga den fine treninga du gjør! 😀
Jeg trente jo ikke styrke på den tiden, mer cardio. Og selvom jeg ønsket meg ned i vekt syntes jeg at jeg var fin, det burde jeg kanskje ha påpekt. Bildet er fra da jeg bodde i Sør-Afrika, vi koste oss maks med god mat og masse vin og levde det glade studentliv. 🙂
Hei Sara!
Før var standardfrokosten – så godt som hver dag – havregrøt. I dag er det heller egg og grønnsaker, og jeg digger det! Får innimellom lengsel etter min gamle favorittfrokost, spiser det i stedet, men merker med en gang at det er en helt annen type metthet som kommer etterpå, og som jeg ikke føler meg komfortabel med. Det er så gøy og spennende å prøve å spise mer ordentlig og ren mat, selv om kjæresten syns det bare er tull… Det er jo mye mer logisk at ekte mat er det som er bra for oss!
Elsker bloggen din, utrolig mange bra og reflekterte innlegg 🙂
Hei!
Så bra for deg at du kjenner forskjell! Det er så viktig 🙂
Kanskje kjæresten din blir med etter hvert? Du skal ikke se bort fra det, når han ser du trives!
Takk for ros! Jeg blir veldig glad (og litt stolt)
God uke til deg!
Et lite tips hvis du vil skeie ut med havregrøt en gang i blandt: Bløtlegg havregrynene sammen med litt speltmel og en klonk eddikk/eplesidereddikk og la det stå over natten. Da blir den lettere å fordøye (du bryter ned gluten og antinæringsstoffer). 🙂
Bløtlegging funker ja! Er jo vanlig å bløtlegge om man følger mer tradisjonskost enn paleo.
Hei! Og hurra for naturlig mat!
Det siste innlegget til Mark Sisson handlet blant annet om hva man skal gjøre når man er fornøyd. Skal man bare rett og slett være fornøyd, eller bør man fortsette å gjøre finjusteringer så man blir enda mer fornøyd? Svaret hans er: er du fornøyd, så la det være sånn! Utvikle deg heller på andre områder (som også er viktige).
Jeg føler at naturlig mat gir en muligheten til å være fornøyd. Og man kan bruke fokus på andre ting. Så dette er mitt nyttårsforsett: ved inngangen til 2015, da skal jeg være fornøyd. Det kan være at noen småjusteringer må til etter jula, men at jeg vet at det ordner seg selv. 🙂
Bra kommentar!
Fint å tenke på å utvikle andre sider ved seg selv. Om feks de siste kiloene før målet innebærer et inmari strengt kosthold slik at det går utover andre aspekt i livet bør en kanskje tenke seg om to ganger. Slik sett er det vel lurt å ha et verdimål i livet og sjekke av jevnlig – er jeg på vei riktig sted.
Jeg er sikker på at du blir fornøyd!
Hei! Har lest bloggen din i lengre tid og finner den veldig inspirerende. Jeg lurer på om du kunne lage ett innlegg på hvor mye du spiser i løpet av en dag og hvordan du planlegger maten. Jeg har forsøkt å legge om kostholdet mange ganger, men går alltid på en smell. Per nå spiser jeg såkalt normalt norsk brødkosthold. Men pga sykdom og manglende energi spiser jeg alt for lite og drikker gjerne brus for å kompensere for kaloriunderskuddet. Jeg synes rett og slett det krever mye energi å lage mat. Dette ender opp i en ond sirkel der kostholdet gjør meg dårligere. Det går som regel greit på dagen, men utover ettermiddag/kveld er jeg sliten og ender opp med å spise noe raskt(les drittmat). Jeg trenger rett og slett noen tips om hvordan jeg kan planlegge mat og spising slik at jeg får i meg nok mat
Mvh Siv
Hei!
Takk for ros, og en kommentar jeg er sikker på mange kjenner seg igjen i! Det blir et innlegg i nær fremtid:)
Veldig fint innlegg!
Forskjell fra et (for meg) paleokosthold og et «vanlig norsk» kosthold er at f eks koster en pakke med havregryn ca 14 kr. En pakke holder i kanskje 2 uker, og da er det ca 1 kr for frokosten da. Om man skal lage mat fra bunnen av, gjerne økologisk, hver dag, så blir det vesentlig dyrere. Jeg skjønner at man investerer i sin egen helse og sånn, men som «ung» (tror jeg selv) så ønsker jeg å bruke minst mulig penger på mat og mest mulig på reiser rundt i verden.
Jeg har testet paleo, elsket alt jeg lagde, men brukte en formue hver gang jeg var i butikken.. Nå skal jeg heller på 2 store ferier, og nyter havregrøten 🙂
Så om du også har et tips til hvordan man kan bruke normal menge penger på paleomat tas det i mot med stor takk 🙂
Hei!
Det med økonomi og prioriteringer er et godt poeng, og noe jeg burde skrive mer om på bloggen.
Nå vet ikke jeg hvor gammel du er og din livssituasjon, men jeg tenkte som deg da jeg var student. Jeg prioriterte feks ikke møbler og egen leilighet, men bodde i halvshabby kollektiv og fikk reist utenlands hvert år. Det er jeg happy med! På den tiden visste jeg fint lite om kosthold, da, så hvordan jeg ville prioritert om jeg visste da det jeg vet nå, vet jeg ikke.
Paleo på budsjett er innmat (og innmat er supermat), billigere deler av dyret, feks oksehale, og slike ting – som du må bruke lengre tid på å tilberede men som til gjengjeld er supergodt. Og bonus = sunt fett. Så er det mat i sesong, droppe å kjøpe økologiske egg og grønnsaker, lage større porsjoner og fryse ned, gå sammen med andre og kjøpe hele slakt, og bestille oljer og spesialvarer hos iherb.
Tusen takk for svar og tips!
Da er det Mathallen på søndag og finne innmat, noe jeg aldri trodde skulle komme i mitt hjem 🙂 men absolutt at jeg skal gi paleo en sjanse til 🙂 gleder meg til all den gode maten igjen jeg nå!
Lever finnes ofte også på ica på sandaker senter (jarle som er sjefen for ferskvaredisken er vant til å skaffe ting), strøm larsen slakter på torshov, centra colosseum og sikkert andre steder også 🙂
Hei hei!
Kom over bloggen og dette innlegget nå nylig- og takk gud for det!
Herlig og inspirerende innlegg dette, du får virkelig satt «normale» slanke- og kostholdstanker på kanten. Gleder meg til å lese mer og få testet paleo-kostholdet.
Hilsen ny fast bloggleser!
Hei Ida!
Så hyggelig kommentar! Håper du fortsetter å lese bloggen 🙂
Hei og takk for en helt super blogg! Her er det mye nyttig informasjon å finne, driver og leser gjennom arkivet 🙂 Kjøpte boka di i forrige uke og er nå på dag 8 av en aldri så liten paleo challenge. Spennende!
Jeg blir stadig forbauset over ulike blogger og magasiner som skriver om sunt kosthold og «clean eating» der oppskriftene ofte inneholder alskens mulige sukkererstatninger og proteinpulver. I mitt hode er det ingenting verken sunt eller naturlig med slike tilsetninger. Slik jeg har forstått det så gir mange av sukkererstatningene like stor stigning i blodsukkernivå som vanlig sukker? Hvordan er paleo i forhold til f.eks. stevia, eller andre mer eller mindre naturlige søtningsstoffer?
Hei Charlotte!
Takk for hyggelig ros!
Selv bruker jeg kokosnøttsukker eller honning som søtning, evt kokosnøttsirup. Men kroppen reagerer jo likt på det som med vanlig sukker, så det er ikke noe å ha i hverdagskostholdet sitt.
Jeg tror mange lurer seg selv ved å bytte ut sukker med andre typer former for søtning/sukker. Litt samme med paleobakevarer. Selvom det er sunnere enn vanlige kaker, er det ikke Sunt, om du skjønner. Men innimellom – hvorfor ikke 🙂
Veldig fin blogg du har. Eg blir skikkeleg inspirert.
Takk Anders!