Paleovennlig brownie, versjon 2.0

For en tid tilbake postet jeg en oppskrift med paleovennlig brownie. Jeg syntes den oppskriften var digg, men har finspikket litt på den i en to ukers periode nå og versjonen jeg har kommet frem til synes jeg er hakket bedre, faktisk. Jeg har byttet ut type kokosnøttsukker (nå bruker jeg cocosa sitt), tilsatt valnøtter og mer kokosfett, og så visper jeg eggene et par minutter først (dette vet jeg ikke effekten av, men det føles litt proft ut).

Paleovennlig Brownie, paleolivs versjon

DSC_8836

 • 6 egg
 • 3 dl kokosnøttsukker
 • 3 dl råkakaopulver
 • 3 ss vaniljeessens
 • En klype salt
 • En neve valnøtter, hakket
 • 5 ss kokosolje

Ildfast form (ca str 26*16), stekes på 160 grader i 25 minutter. Smør formen på forhånd.

Visp eggene til de er godt luftige. Tilsett kokosnøttsukkeret og visp. Tilsett så kakaopulveret. Når det er blitt en fin blanding, tilsetter du vaniljeessensen, salt og kokosoljen. Kokosoljen smelter ikke jeg på forhånd, jeg bare rører det godt inn i røren. Røren smaker godt, så pass på å ikke spis for mye av den! (Men å smake litt anbefales).
DSC_8839

Enjoy!
DSC_8845

(Ps: fin tallerken, ikke sant? Bråkig-kolleksjonen fra ikea).

28 kommentarer

 1. Hanne Lotte

  Så veldig godt ut. Fikk lyst til å teste den. Men jeg lurte på hva kokosnøttsukker er? Hvor får du tak i det og hvordan ser det ut? :)

  • Hei!
   Du får kjøpt på iherb.com, eller i helsekostbutikker. Cocosa sitt er lysere enn det forrige jeg kjøpte på iherb, og har ikke så kraftig smak.

 2. Ah, ser digg ut og jeg har allerede alle ingrediensene hjemme – må testes!

 3. Denne kan ikke jeg spise, men himmel så god den ser ut!!
  Sjokolade<3

 4. mariesmatglede

  Har drømt om denne brownien siden du la den ut. Skal lages til innflytningsfesten jeg skal på i helga! Bruker du kokosolje med eller uten smak? Hva synes du er best? Jeg har ikke kakaopulver, men tenker å smelte 100 g 87% sjokolade, det funker sikkert det? !

  • Smeltet sjokolade funker sikkert fint. Sjekk og gi tilbakemelding :) Jeg bruker kokosolje med smak. Har ikke testet uten smak, men synes ikke den gir en for sterk kokossmak, faktisk ikke særlig smak, kanskje bare litt av sødmen.
   Håper det blir vellykket! God fest :)

   • mariesmatglede

    Brownien ble kjempegod med 70% sjokolade! Brute ca 150 g. Jeg brukte nøytral kokosolje. Det ble servert toro brownies på festen også, men de fleste syntes at paleobrownien min var best 😀

 5. 3 spiseskjeer essens? ikke teskje?

 6. Pingback: Hurra for Mini ett år! | Paleoliv

 7. Denne ser jo helt fantastisk ut, må prøves! Lurte på om det går greit å droppe valnøttene for oss som ikke tåler nøtter? Har det mye å si for konsistensen? Kan man eventuelt erstatte det med noe annet, som mandler eller dadler? :)

  • Hei!
   Jeg tilsatte valnøtter for å få litt mer tyggemotstand, men i den første versjonen er det ikke valnøtter, og det funket helt fint! Dvs, den blir spist opp på null komma niks. :)

 8. Hei Sara!

  Gratulerer med blogg, nominasjon og t.o.m bok! Kjøpte meg naturlig mat boka i sommer, så deg i forordet, og har siden lprøvd flere av oppskriftene dine også, mye bra! :) Jeg kutta først gluten, veldig bra for meg, og hadde senere et par mnd nesten helt uten korn, melk, poteter, ris osv, og har igrunn aldri følt meg bedre! Så ble jeg gravid og drømte om brød med leverpostei om natta+ var kvalm og ville ikke ha egg, og da sprakk jeg gitt… Nå er beibien ute, og tenker bytte ut brød så mye som mulig, alt ettersom hvor mye tid og energi jeg har til å fikse noe annet…er veldig sulten og godtesugen nå, vil bake paleokaker, men klarer ikke heeelt venne meg til kokosoljesmaken. Finnes det oljer med mindre smak, og vet du evt hvor man får kjøpt det?? Har bytta ut med smør noen ganger, har funka greit, hva tror du om det sunnhetsmessig?

  Skal nå sette i gang å lese siste innlegg om fett og hjerte/kar sykdommer, veldig interessante saker! Sprøtt hvor mye konvensjonelt syn på kosthold spriker så med dette, som jeg må si jeg får mer og mer trua på. Kjente jo selv hvor digg det var å ikke ha så
  store blodsukkersvigninger. Klarer nok aldri å legge om helt for hele fam på 4, som vi må er blitt, men jo mer potitt og brød som blir bytta med grønt og kjøtt, jo bedre tenker jeg. 80% målet i naturlig mat boka er noe av det jeg likte best med den!

  Håper alt står bra til med deg! Virker jo sånn utifrå hva jeg kan se her! :)

  Hilsen Karin (fra de harde dager på IB…)

  • Hei Karin!
   Herremin, stas at du leser bloggen! Og kult å høre at du har to småttiser. Vi har blitt eldre, gitt! Forøvrig gir jeg IB mye av «skylden» for evnen til å jobbe og levere til taite deadliner. Var jo galskap i perioder, supernyttig i ettertid!

   Hvor gammel er minsten blitt? For om du fullammer fremdeles er det ikke så rart du er sulten. Husk å få i deg nok fett og proteiner slik at du ikke konstant er sulten! Du kan kjøpe cocosa sitt kokosolje uten smak, såkalt stekeolje. Den har brunt design. Jeg bruker selv smør mye, både i mat og når jeg baker. Fortrinnsvis økologisk smør eller rørossmør, grunnet fettsyreinnhold og smak. Litt dyrere, men absolutt verdt det. Smør inneholder masse bra: a, e og d-vitaminer, mettet fett og kolesterol. Ergo: sunt som bare det. Har du problemer med melk, kan du klarne det slik at du fjerner melkeproteiner fra fettet. Selv tar jeg meg sjeldent bryet med det.

   Hjerte- og karsykdommer er superspennende. Mye som tyder på at innflammasjon, skapt feks av for mye karbs og dårlig fett, er mer å skylde på enn mettet fett. Logisk, spørdumei, mtp at vi til alle tider har spist mye mettet fett fra dyrene vi har jaktet på.

   Jeg har også troen på åtti prosent. Det gjør at man ikke får så mye dårlig samvittighet, det gjør hverdagen enklere, og jeg tror det gjør at man lettere kommer opp mot 90 prosent enn om man absolutt må være 100. Om du forsto det?

   Håper du fortsetter å følge skribleriene! Og kos deg med familien :)

   • Hei igjen Sara.

    Takk for kokosoljetips, det skal jeg definitivt prøve! Ellers bruker vi mye smør her også, til så og si all steking. Og rørossmør på det glutenfrie knekkebrødet (når jeg ikke har orka fikse noe annet) er veldig godt og ja! Minsten er bare 3 uker, så her fullammes det fra seint til tidlig. Sulten overgår fortsatt kapasiteten til å ta topp hensyn til meg selv (3,5-åringen krever jo også sitt), men det hjelper seg, og alt smaker jo så innmari godt nå som jeg ikke er gravid, kvalm og full av halsbrann lenger!:)

    Forstod lett 80 90 100 prosentene, gir veldig mening! Blir mye mer inspirerende å finne fram til god og sunn mat om det ikke blir en tvangstrøye, og kan jo fort føles sånn om man plutselig skal velte om på alle vaner. Husker du en gang skreiv noe med 100% totalt, som gikk ut på å trene mindre når det er hektiske perioder med jobbe eller annet, ikke så uklokt sagt det heller! :) Noen kunne godt fortalt oss det for 15 år siden… Enig i at IB var galskap til tider, men vi kom jo gjennom, og tror overgangen til universitetet var mindre for oss en mange andre. Men det tok litt av til tider med stressnivået og arbeidsmengden. Jobber på ungdomsskole, og der bruker jeg den erfaringa til å spotte og prøve å bremse de som er for serriøse og pliktoppfyllende. Kan bli for mye av den mentaliteten der for mange, og det er slettes ikke bra har jeg erfart! :)

    Jeg skal fortsette å lese og lage mat herfra ja. Og gleder meg til boka kommer! Det neste blir kanskje en paleo-kafè? Det hadde vært stas med en sånn! Kos deg videre med familien du også, Sara! Kanskje vi snubler over hverandre en dag:)

    God Sommer, hilsen Karin

    • Tre uker, ja! Velkommen til verden, lille småtting! Da Mini var tre uker var jeg så sulten at jeg tror jeg spiste like mye som toppidrettsutøvere.
     Håper du vil like boken! Det blir for øvrig heller flere bøker enn en cafe, gitt :)
     Goood sommer, vi snubles!

  • Ghee smør anbefaler jeg absolutt 😉

 9. Hei!:)
  Jeg har gått over til paleo, men
  er litt usikker på om sjokolade bør inngå i ett paleokosthold? Kakao er jo en bønne med veldig mye fytinsyre:S spesielt mye i råkakao. Så blir litt usikker. Hva mener du om dette?

 10. Hei!
  Skal lage denne til 17. Mai, men får ikke tak i vaniljeessens. Kan jeg erstatte det med noe? Har Vaniljepulver og vaniljesukker

  • du kan det, eller så kan du droppe vanilje. Den smaker godt uten også- jeg har nemlig glemt det et par ganger og har vært fornøyd med resultatet åkke som. Lykke til, og god 17. mai!

 11. Skal eggene bare piskes luftige, ikke til eggedosis?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*