Minimat, en liten oversikt

Vår lille paleobaby er ikke så liten mer og nærmer seg ett år. Det er sant som det ble sagt: tiden flyr. Det har gått fort siden hun ble født, og det virker samtidig som en evighet siden. Mini er en kosebaby, en tålmodig baby, en morsom baby og en inmari matglad baby.

Jeg har tidligere skrevet at Mini spiser det samme som oss. Tenkte at det kunne være greit å komme med eksempler, så jeg har etter beste evne prøvd å huske hva hun har spist i går og hittil i dag, for å gi dere et bedre innblikk i hverdagsmaten til Mini. Hun spiser myyye om dagen. Hun har gjort et lite utviklingsbyks den siste uken i tillegg til at klær plutselig har krympet (eller Mini blitt større). Både i går og i dag har Jon og jeg gjort store øyne når måken Mini gaper etter mer og spiser som en tenåring i vekst. Nuvel. Over til Minis dagsmeny i går og i dag! (Skal notere neste gang …)

Lørdag sto vi opp litt før seks. Morgenpupp, så måltid en: Stekt eggeplomme, søtpotetmos, joghurt fra en bonde (lavpasteurisert og ikke homogenisert) og litt banan.

Måltid to: Joghurt (sjeldent hun får det to ganger på en dag), stangekylling, søtpotetmos.

Pupp (vanker litt ekstra i helgen!)

Måltid tre: saktestekt eggerøre av to eggeplommer med oregano (sjeldent hun får eggeplommer mer enn til frokost), kiwi.

Måltid fire: Da var vi ute på farten, Mini og jeg, og mamman hadde glemt å ta med mat. Først pupp, så kjøpte vi cherrytomater og kokte rødbeter på kafeen vi var. Skar opp i biter og Mini spiste alt.

Måltid fem: Grønne oliven med litt chili (smakte for første gang), stangekylling, aspargesbønner, gulerøtter. Kefir og litt banan.

Pupp og god natt. Og pupp igjen.

Søndag (kl er nesten 14, så det blir foreløpig).

Morgenpupp kl 0630.

Måltid en: saktestekt eggeplomme i økologisk smør. Guacamole (Mini nekter å spise avocado nå, men hjemmelaget guac med hvitløkssmak går ned på høykant). Banan most med kokosfett.

Måltid to: Stangekylling, søtpotetmos, oliven, kefir (drakk selv av kopp, megasøt med melkebart)

Måltid tre: Svinenakke, squash, søtpotetmos, stekt eple, gulerot.

Neste gang skal jeg ta bilde av alt hun spiser, lover! Som dere ser, spiser ikke Mini noe grøt eller ferdigmat. Foreløpig funker det. Hun overrasker stadig med hva hun liker. Jeg hadde ikke forventet at hun skulle like oliven med et hint av chili, eller elske kefir, eller aspargesbønner. Når hun får smake noe nytt ser hun på en av oss med kritisk blikk mens hun gumler. Også gaper hun etter mer, eller forsyner seg selv av biter foran seg. Vi gir henne både mat med skje og at hun spiser biter selv.

8 kommentarer

 1. Hei:) takk for innlegget! Mer sånne:))

 2. Så gøy å lese! Du har en gourmet-baby,som du selv skriver;) Deilig når de spiser godt… Hun er heldig:)

 3. Pingback: La jenta spise skikkelig mat! | Melissa Spania

 4. Solveigssmil

  Kjekt å se at det går an å gi baby sunn ekte mat :-) dere er en inspirasjon! Her er lillemann 2mnd og drikker som bare det!:-D håper jeg kan amme over 6mnd Og så introdusere litt vanlig mat etterhvert.
  Kan jeg spørre hvor lenge du ammet mini? Og pumpet du gjennom arbeidsdagen og på dager hun hadde mindre pupp for å opprettholde produksjonen?
  Hilsen nybakt mamma 😉

  • Solveig!
   Minien din er så søt!
   Jeg ammet til jeg ble gravid igjen.. sluttet i juni en gang. Altså var hun ca 15 mnd. Håper egentlig å amme lengre nå. Vi skal ikke ha en til så tett :)
   Jeg jobbet da mini var 8 -11 mnd. Da pumpet jeg om morgenen som Jon ga ila dagen. Den første halvannen måneden pumpet jeg i lunsj på jobb også. Og så ammet jeg da jeg kom hjem og på natten. synes det var slitsomt hvilker gjør at jeg tar lengre perm nå.
   Jeg pumpet også litt ekstra slik at vi hadde liggende. Inmari greit når hu mor ville ut og ta noen glass vin feks. Vil si at pumpe er et av de bedre kjøpene vi gjorde!

 5. Pingback: Ingefær episode 39: Margit Vea om barnemat – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*