Chocolate chili for liten og for stor

Chocolate chili for liten og for stor

Da min svigerinne fyllte år for litt siden, serverte hun Chocolate chilli, som Melissa fra bloggen the clothes make the girl har laget. Jeg har hatt lyst til å lage den oppskriften i flere år, men må ærlig innrømme at når oppskrifter har en lang krydderliste, for eksempel, tør jeg ikke prøve den. (Jeg er en latsabb). Men fy søren så god den var! Og overraskende nok, siden gryteretten smaker veldig fyldig og med et greit hint av chili, gikk den ned på høykant hos Mini. Hun gapte og gapte. Umiddelbart tenker ikke jeg på en slik gryte som babymat, men Mini overrasker til stadighet.

Vi hadde elgkjøttdeig liggende og elgkraft i kjøleskapet, så i går tok jeg motet til meg og lagde chocolate chili. Dvs, jeg fulgte krydder- og ingredienslisten, men slumpet som bare det. Og jaggu ble det ikke supergodt! Den står og putrer på lav varme i flere tider, så leiligheten lukter himmelsk.

Til frokost i dag spiste Mini først to økologiske eggeplommer stekt i rørossmør og litt bakt aubergine (avocadoen flyttet hun bare ut av tallerkenen sin). Så testet jeg om hun fortsatt syntes at en halvsterk chilirett fremdeles var innafor. Og jada, Mini spiste som bare det.
20140325_131330(0)

Jeg brukte følgende ingredienser: kokosfett til å steke i, elgkjøttdeig, elgkraft, løk, hakkede tomater, og følgende krydder: råkakao, chili, salt, oregano, kumin og pepper. Fulgte ikke oppskriften helt, altså, men likevel jærskla god. Chilien var lunsj for meg etter at jeg hadde trent ute: 10 motbakkespurter etterfulgt av 20 hoppende pullups med crunch i en gren.

PS: Les intervju av Melissa, og min anmeldelse av hennes kokebok WellFed2.

12 kommentarer

  1. Åh, den ER SÅ GOD! Fast inventar på middagsplanen her i huset 😀

  2. Sjokolade chili? Det MÅ jo bare bli bra 😀 Nå vet jeg hva elgkjøttdeigen vi har liggende skal brukes til ihvertfall. Har ikke elgkraft, men annen kraft funker kanskje like bra?

  3. Hei,

    Hva er oppskriften på denne middagen?:)

  4. Pingback: Fiskekaker med egg og søtpotet | Paleoliv

  5. Sykt godt, spiste 3 porsjoner umiddelbart etter at den var ferdig, perfekt vintermat som metter!

  6. Pingback: Seks barnevennlige matretter | Paleoliv

  7. Takk for bra middagstips. Enkelt og smaksrikt. Husets 12-åring kom hjem med to kamerater, og de gaflet innpå og syntes det var kjempegodt! (Heldigvis var det en stor porsjon). Dette kommer til å stå regelmessig på menyen. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*