Avocadosjokoladedessert med hint av chili

Avocadosjokoladedessert med hint av chili

Jeg har forsket en stund på en skikkelig god sjokoladedessert med avocado. Fæl forskning, hva? Sjokoladedessert med avocado er nemlig skrekkelig godt. Et søk på chocolate avocado mousse paleo gir ganske så mange treff. Her kommer min versjon! Jeg liker ikke å kalle den mousse, for den har ikke helt smak eller konsistent til mousse.

Til to personer eller en sulten/med stor apetitt.

  • 1 stor, moden avocado
  • 2 ss kokosmelk
  • 4 ss raw kakao
  • 3 ss kokosnøttsukker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts kanel
  • Noen blader mynte, finhakket

Mos avocadoen helt i en blender eller med en stavmikser. Rør deretter inn kokosmelk, kakao, kokosnøttsukker og krydder. Jeg liker å røre ganske mye for å få blandingen til å bli litt luftig. Ha i kjøleskapet i et par timer for optimal konsistens.

bilde 3

Desserten gir en ganske fin ettersmak av chili. Mini overrasker til stadighet – hun likte nemlig denne supergodt.

 

6 kommentarer

  1. Lagde akkurat omtrent det samme for å fylle opp litt etter trening i dag. Neste gang har jeg litt chili og kanel oppi og. Ble sabla godt synes jeg. Hurtigmat for meg, for hadde ikke tid til å ha godsakene i kjøleskapet☺. God lørdag

  2. Jeg har også forelsket meg i avocado-sjokolade-desert. Chili og kanel har jeg ikke prøvd. Høres spennende ut! Jeg ofte tilsetter litt salt (sjokolade og salt er så godt sammen!), litt smeltet kokosolje, og litt maca. Av og til bruker jeg en god del kokosmelk, og tilsetter fiberhusk. Da blir det faktisk litt mer «mousse». Det er så herlig å spise noe som er både godt og sunt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*