Hvis du ikke har planlagt alle middagene i påsken og skal handle ferdig i dag, anbefaler jeg å ha lammekjøttdeig og pistasj på handlelisten. Disse burgerne er utrolig gode. Lam hører påsken til og været – i alle fall her i Oslo – er nesten bra nok til grilling. Pistasjpestoen er, hva skal man si, avhengighetsskapende. Oppskriften er fra boken Naturlig Mat.

Værsågod, et av påskens beste måltider:

Lammeburger med pistasjpesto

4 personer

Burger:

  • 675 g lammekjøttdeig
  • 1 ts spisskumin
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts sort pepper
  • 0.6 dl finhakkede mynteblader
  • 0.6 dl hakket persille

Pesto:

  • 1 fedd hvitløk
  • 2.5 dl usaltede pistasjnøtter, uten skall
  • 1.25 dl olivenolje (bruk en som ikke smaker alt for mye)
  • 1 ts sitronjus (evt mer etter smak)
  • 0.6 dl løst pakkede mynteblader
  • litt havsalt (vi bruker Maldon)

Bland kjøttdeigen med krydder og urter.  Blandingen kan gjerne stå i romtemperatur noen timer for å få blandet smaken skikkelig.

DSC_7118

Form burgere og stek dem i panne (eller grill dem) i ca fire minutter på hver side. Du trenger ikke mye smør (om noe), for lammekjøttdeig er ganske så fett.

DSC_7137

Pestoen lager du ved å kjøre alt i en god blender. Den lot vi også stå i kjøleskapet noen timer for å få smakene til å godgjøre seg.

DSC_7119

Vi hadde en god salat og søtpoteter til. Enjoy!

lammeburger