Bananbrød

Bananbrød

I går disket svigermor opp med (atter en) deilig middag. Laks, mango-og avocadosalat og perfekt kokt blomkål. Svigersøster var der også og nevnte at hun jevnlig bakte bananbrødet Jon har laget og som vi la ut oppskrift på i fjor. Den oppskriften hadde Jon og jeg rent glemt! Vi måtte jo teste den oppskriften igjen. Det passet bra med at vi hadde noen overmodne bananer på kjøkkenbordet. I kveld har Jon laget bananbrødet igjen, og jeg må si: m-m-m. Gleder meg til Mini får smake i morgen! Bananbrødet er passe søtt og holder seg flere dager i kjøleskapet. Fint å ha med på en sommerlig utflukt. Jon, som har fete melkeprodukter i kosten sin (og spiser annen mat når det passer ham) har kremost på, jeg spiser det «bart» eller med bananskiver på. Nøttesmør er også digg på eller en klætt med vanlig smør.

I den tidligere oppskriften fjonget vi det til med å vispe noen ingredienser lenge og ditt og datt. Min svigerinne sa at hun bare smalt alt sammen, hvilket Jon har gjort i dag. Funker like bra og tar mye kortere tid. Det liker vi!

Bananbrød

 • 3 egg
 • 4-5 ss honning
 • 60 g smeltet smør (evt 4ss med olivenolje eller ghee)
 • 4 små moste overmodne bananer (3 hvis de er store)
 • 1ts vaniljesukker
 • 1ts bakepulver
 • 1/2 ts kanel
 • 4,5 dl mandelmel (helst fettredusert, blir mindre tungt da)

Rør alt sammen. Ha i en smurt brødform. Stekes på 175 grader i 40 – 45 minutter.

Bananbrød

17 kommentarer

 1. Det så skikkelig godt ut :)

 2. Bananbrød er en klassiker her også, men har ikke prøvd med mandelmel i før så det må testes ut. Genialt i lunsjboksen. Men vaniljesukker? Mener du vaniljepulver?

  • Jah! Vaniljepulver. Men i går brukte vi en halv teskje vaniljeessens i stedet. Håper du liker det!

 3. Dette så skikkelig godt ut! Jeg er ikke så glad i honning, er det noe annet jeg kan bruke i stedet, tror du?
  Agavesirup?

  • Hei du!
   Har ikke prøvd med agavesirup, så vet ikke. Funker sikkert! Du kan evt sløyfe søtning også. Bananer gir jo søtlig smak. Håper du liker det! :)

 4. Så utrolig gode, Sara! Og så lette å smelle sammen. Jeg hadde forresten bare halvparten så mye mandelmel, så da puttet jeg heller oppi et par never valnøtter. Funket strålende!

  • Vilde, så kult du liker det! Vi er i gang med ny batch akkurat nå og følger din fremgangsmåte for å teste :) Så på instagram at en annen også gjorde noe liknende. Klem!

  • Siste batchen ble laget med ca 2dl mandelmel, en snau dl kokosmel og resten opp til 4,5dl med finhakkede valnøtter. Tømte både mandel- og kokosmel posene. Brødet ble bra det.

 5. Hei! Jeg tåler ikke mandler (og diverse nøtter) og registrerer at det brukes mye mandelmel i mange oppskrifter i ulike sunne kosthold :) Er det noe annet jeg kan bruke i stedet? Bare kokosmel blir litt tørt synes jeg.

  Hilsen Ingunn

  • Hei Ingunn!
   Jeg er ingen bake-ekspert. Kokosmel trekker til seg mye fuktighet og kan dermed fort bli litt tørt og smuldrete ja. To nettsider har gode oppskrifter og tips på baking, der kan du forhåpentligvis plukke opp et tips eller to: againstallgrain.com og elenaspantry.com. Lykke til!

 6. veronika strømsøy

  OPS.. jeg kan iallefall si me d hånden på hjertet at dette brødet fallt i smak her i heimen… jeg spiste litt over halve, og resten av halvdelen spiste mi lille tulle på 15 månder. og vi spiste det opp på under 20 minutt!! så nå står neste brød i ovnen slik at vi har snacks utover morgendagen:D går dette brødet forresten an å fryse?? :)

 7. Pingback: Minis barnehagematpakker | Paleoliv

 8. Pingback: Ut på tur | Paleoliv

 9. Hei:-) Er bakepulver ok på paleo? Ingredienser :
  Surhetsregulerende middel (dinatriumdifosfat), maisstivelse, hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat). Og er det vaniljepulver og vaniljeekstrakt som kan brukes i stedet for vaniljesukker?

  • Hei!
   Jeg bruker bakepulver i alle fall. Nå bruker jeg det fra Gelios, som er økologisk.
   Vaniljeekstrakt er hva jeg bruker i stedet for vaniljesukker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*