Bananpannekaker med bacon – Minigodkjent!

Bananpannekaker med bacon – Minigodkjent!

Da jeg var liten serverte pappa fleskepannekaker med blåbærsyltetøy med jevne mellomrom. Det likte jeg ikke. Jeg forlangte vanlige pannekaker med sukker på. Verken blåbærsyltetøy eller bacon var en hit hos meg. Pappa, derimot, mesket seg. Første gang jeg spiste pannekaker synes jeg det visstnok var så godt at jeg dyttet i meg bit etter bit uten å svelge og det endte opp med å nesten kunne bli dramatisk.

Sånn er det med Mini også. Men i motsetning til  minimeg, liker hun bacon. Paleobarnet som hun er (15 mnd blitt!) tar hun gjerne en baconbit og gumler fornøyd. Til frokost her om dagen lagde Jon bananpannekaker med bacon som tilbehør. Det er oppskrift på bananpannekaker i boken min også, men disse er litt annerledes rett og slett fordi Jon ikke hadde oppskriften i hodet. Mini spiste som en helt og det gjorde vi voksne også!

Bananpannekaker med bacon (ca 6 stk)

 • 3 egg
 • 2 ss kokosmel
 • 1 banan
 • Så mye bacon du selv ønsker

Finmos bananen. Rør sammen eggene og ha i kokosmel og banan. La det svelle i minst fem minutter. Stek, gjerne i masse økologisk smør, eller kokosfett.

Bacon steker du som normalt og har som tilbehør.

8 kommentarer

 1. Ååå… Dette var snadder!! Takk og takk! Spm: kan du noe om babyer og salt? Hvor forsiktig bør man være? Når begynte du å gi minien din bacon foreksempel (eller kjøttdeig/karbonadedeig)? Og ville du gitt henne noe annet en grøstad sitt? (Bor i nordtrøndelag, og her finnes ikke butikker som selger grøstad-produkter)

  • Hei!
   Mini fikk bacon først ganske nylig. Hjemme er det grøstad, hos svigers feks er det vanlig. Du kan kanskje sjekke om det er noen frilandsgriser eller økologiske griser i området der du bor? Og kjøpe direkte fra bonde? Vi har også bacon fra Øygarden i frysen som vi gleder oss til å spise.

   Når det gjelder salt til barn hevder Weston A Price Foundation feks at mineral- eller havsalt i små mengder ikke er skadelig men tvert om sunt for små bebiser. Det hendte at jeg tok litt salt på eggeplommen til Mini da hun var småttis. Fikk pepper på Instagram da jeg postet det, seff. Vi har ikke vært veldig strenge med salt. Det er fordi hun utelukkende får hjemmelaget mat som vi selv tilsetter mineralsalt til. Hadde det vært ferdigmat som ofte har tilsatt salt som da ikke er mineralsalt hadde jeg vært skeptisk til salt.

   Håper det ga noen svar :)

 2. Brålagde pannekakene som dessert til Mannens lunsj for en halvtime siden. Ufattelig enkle og raske å lage – og veldig gode og snøggspiste 😀

  BIll. mrk.: Veien til mannens hjerte går gjennom ganen.

 3. I dag har jeg testet bananpannekaker, og var veldig spent! Jeg er veldig glad i banan, men liker vanligvis ikke å kombinere det med annet enn kylling (ja faktisk, veldig godt rå som tilbehør). Men dette var altså overraskende digg! Og merker foreløpig ikke innvendinger fra magen heller, og det er jo stas for en irritabel tarm innehaver :)

 4. Pingback: Mine iHerb-favoritter | Paleoliv

 5. Pingback: Paleopannekaker | PRIMITIV PALEO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*