Is!

Is!

Det er fortsatt sommer. Jeg regner med at isprodusentene har hatt tidenes salg denne sommeren. Alle får jo lyst på is når det er varmt! Også jeg. Jeg har smakt noen biter når Jon har kjøpt seg is. Litt for søte greier for min del – og litt for mange ingredienser jeg ikke vil ha i kroppen min.

Jeg kjøpte ismaskin for noen måneder siden. Kunne velge mellom lyseblå og lyserosa (litt som når jeg kjøper klær eller leker til Mini, grrr), så vi har en lyserosa, ganske heslig ismaskin. I løpet av sommeren har jeg forsket på kokosis. Kokosis blir nemlig veldig hardt i ismaskin, slik at den igrunn er umulig å spise før den begynner å smelte. Så kom jeg over et tips å bruke gelatin i kokosisen. Det gir ikke bare næring men også en kremete konsistens. Foreløpig har det ikke funket, og jeg har heller ikke vært så keen på is at jeg har forsket mange ganger.

Så kom jeg over tipset om å bruke frossen banan og ha det i en kraftig food processor eller blender. Og voila!Man slipper å bruke ismaskin og allting, nice. Forrige uke satt Jon og jeg på verandaen med hver vår skål med bananis og hjemmelaget cashewnøttsmør til, som du ser bilde av over. Digg! Og sunt! Og ikke smaker det for mye banan. Du kan tilsette ulike smaker, så som hakket sjokolade, nøtter, frosne jordbær, etc.

Is (to personer, eller en om du vil)

  • 2 bananer

Skrell bananene og skjær dem i passende små biter og ha i fryseren, Jeg har over natten, men så lenge du har frosset bananene i over fire timer er de good to go. Tips: ha alltid noen frosne bananer i fryseren.

Ha i en kraftig blender eller en food processor. Vår blender er ikke god nok, så vi bruker food processoren. La det blendes i flere minutter. Konsistensen skal bli som softis. Det skjer nesten plutselig og da er isen klar! Du kan enten ha dette i fryseren eller spise med en gang. Vi spiser med en gang, seff.

Enjoy!

PS: Blir mer om boken straks, måtte bare ha en ispause!

10 kommentarer

  1. mariesmatglede

    Yummi! Frossen banan i blender er bare genialt! Jeg har ofte blanda i litt mandelsmør, romtemerert kokosmelk og frosne bringebær. Megagodt! Må lage i dag!

  2. Bra tips! Eg fekk bok i posten i dag – den ser fantastisk lekker ut! Stor stas!

  3. Altså…en så rutinert paleobabe. Også har du ikke laga dette før nå??

    ;D

  4. Bananis er så lettvint og veldig godt :) ungene her digger det sammen litt kakaonibs og friske bær.

  5. Hei, takk for super inspo! Litt sen kommentar, men følte bare for å nevne at kokosis med kokosmelk blir helt supert om man bare bruker nok eggeplommer og fett. Feks 50/50 smør/ghee og kokosolje. Søtning bestemmer man selv, og evt annen smakstiksetning. Flere isoppskrifter på bloggen min tankekilden.com hvis du blir lei av bananis 😉 stå på videre!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*