Å planlegge ukens meny er nyttig av flere grunner. For det første sparer det tid brukt i butikk, det sparer tid brukt på kjøkkenet og det kan bidra til å spare penger. Jon og jeg har ikke alltid vært så flinke til å lage ukemeny; vi har liksom ikke hatt helt behov for det. Nå som en ny hverdag straks begynner, med Mini i barnehage og begge oss i jobb er vi helt avhengig av ukemeny for å få tiden til å gå rundt. Jeg har med mat på jobb og vi skal sende med Mini all maten hun behøver i løpet av en dag. Det krever mer planlegging enn et par brødskivemåltider om dagen og det krever mer tid på kjøkkenet.

Litt om tanken bak vår ukemeny. Jon og jeg spiser ulik frokost, og frokosten tar vi litt som det kommer. Jon kjøper lunsj på jobb. Jeg foretrekker å ta med, men spiser noen ganger i kantina. Jeg spiser tre store måltider om dagen og kanskje litt ekstra om jeg er sulten. Mini har i alle fall tre hovedmåltider og to måltider til, pluss mer om hun er sulten. Mini er den største utfordringen, egentlig. Hun bør spise variert og næringsrikt. Det er ikke alltid lett å komme opp med ideer, i alle fall ikke om man er trøtt om kvelden og kommer på at det ikke er preppet nok mat.

Vi skal publisere matplaner med jevne mellomrom fremover, både fordi det kan inspirere andre men også fordi det tvinger oss å lage dem, hehe! Her er forrige ukes matplan, som ble fulgt ganske bra. Vi handlet på mandag og supplerte med mat på torsdag. Derfor begynner matplanen på tirsdag og varer til fredag. Lørdag handlet vi inn for denne uken, som vi har en halvveis plan for.

(PS: Jeg er ikke designer. Bær over med meg med punktversjon denne gang. Skal få fikset noe mer snasent noe som inkluderer bilder).

Tirsdag

  • Frokost Jon: egg og ost
  • Frokost Sara: chiapudding (chiafrø og kokosmelk)
  • Frokost Mini: egg/pølse fra Grøstad gris (spørs hva hun har lyst på) og søtpotet (laget kvelden før, stekt i ovn)
  • Lunsj Sara: Det skulle være laks og salat med avocado, men jeg glemte lunsjen, så det ble to egg og salat på jobb. Skuff.
  • Lunsj Mini: søtpotetrundstykker. Annet vi har i kjøleskapet.
  • Middag alle sammen: Kyllingwok (stangekylling, kokosmelk, kål, paprika) med blomkålris (oppskrift i boken).

Onsdag

  • Frokost Jon: egg og ost (standard for Jon, han trives godt med frokost uten karbs)
  • Frokost Sara: egg og makrell i tomat (ingen gastronomisk høydare, men jeg trives også uten særlig karbs til frokost og fokuserer her mer på næringsstoffer enn kos).
  • Frokost Mini: egg og søtpotet og blåbær
  • Lunsj Sara: salaten som jeg glemte mandag og fisk. (Kyllingwok sto på planen, men den utgikk for fisken altså).
  • Lunsj Jon og Mini: Her hadde jeg planlagt bananbrød og kokte rødbeter og pølse, men vi lagde ikke bananbrød og rødbetsesongen er ikke helt i gang.
  • Middag alle sammen: pulled pork med søtpotetmos og stekt kål. Ohyeah!
  • Onsdag fikk vi besøk av min onkel og bestefar på kvelden og serverte paleobrownie. Den er alltid populær!

Torsdag

  • Frokost Sara og Mini: leverpostei. Mini karbohydratkilde i tillegg.
  • Frokost Jon: garrrantert egg og ost.
  • Lunsj Sara: rester pulled pork og søtpotet. Greit bra lunsj!
  • Lunsj Mini og Jon: pulled pork og søtpotet.
  • Middag Jon og Sara: ute på Hitchiker. Hadde lanseringen der. Mini var hos svigers og fikk god mat. Sikkert bananpannekaker i løpet av tiden der!

Fredag

  • (Mini hos svigers frem til lunsj)
  • Jon frokost: sikkert egg og ost. Han sov dag jeg gikk, den heldiggrisen.
  • Sara frokost: egg, avocado og spinat. Mmm.
  • Sara lunsj: i planen står det omelettrester, men vi fikk ikke laget det på torsdag, så jeg spiste laks og egg og salat fra kantina på jobb.
  • Jon lunsj: ingen anelse
  • Middag Jon: på Ikea. Var krepsefest, men husker ikke helt hva han spiste. Mini hadde med mat, men spiste litt falaffel også.
  • Middag Sara: Det står sushi på planen, men vi lagde Grøstad pølser og stekte squash til.
  • Middag Mini: Grøstad pølser og uante mengder squash.

Mini får i tillegg småmåltider. De består for eksempel av kraftkokte grønnsaker, frukt, bær eller andre matrester.

Som sagt; matplanen blir proffere både innholdsmessig og utseendemessig. Håper det er et ok innslag på bloggen, om ikke gi et negativt pip!