Brokkolisalat

Brokkolisalat

For et par uker siden spiste jeg omelett og brokkolisalat på Kaffebrenneriet. Kan ikke se for meg at majonesen de bruker i brokkolisalaten er den sunneste. Vanlige majoneser inneholder soyaolje eller vegetabilsk olje, som vi absolutt ikke har lyst på for mye av i kroppen vår. Jeg ville derfor lage min egen brokkolisalat med hjemmelaget majones.

Hjemmelaget majones er inmari enkelt. Supertrikset er at alle ingrediensene må være romtemperatur, også eggeplommen. Nå lager jeg majones på slump. Jeg blander to eggeplommer med litt sennepspulver, salt og olivenolje uten smak, og mikser deretter med stavmikseren mens jeg heller en tynn stråle olivenolje til blandingen plutselig blir til majones. Vanligvis ville jeg tilsatt eddik også, men det blandet jeg i stedet inn i salaten for å få en passe syrlig smak.

Brokkolisalat 

 • En brokkoli skåret i fine blomster
 • En pakke bacon, gjerne fra glad gris (den jeg hadde for hånden var av en kanskje ikke så glad gris)
 • Hjemmelaget majones
 • Hvit eddik til passe syrlig smak
 • Litt løk
 • En liten neve rosiner
 • En liten neve gresskarkjerner

Skjær baconet i små biter og stek til sprø. Lar du baconbitene ligge litt på et papirhåndkle før bruk, blir baconet mer sprøtt. Bland alle ingrediensene sammen og vend inn majones, før du smaker til eddik til slutt.

Vi serverte brokkolisalaten med fiskekaker. Den oppskriften kommer litt senere i uken. Jeg sier bare: kjøp inn laks (gjerne vill eller økologisk) og søtpoteter nå og gled deg! 

22 kommentarer

 1. Denne så fin ut ja 😀 Hva slags merke olivenolje bruker du til å lage majones? Har aldri funnet uten smak, og dermed har majoneslaginga stoppet opp dessverre :(

 2. Vil absolutt anbefale å massere brokkolien med litt olivenolje også! Da blir den MYE bedre :)

 3. Å, den salaten såg dig ut! Eg har veldig lyst til å laga eigen majones, men har du tips til sennepspulver? Som det er mogleg å kjøpa på nettet?

 4. Hei,
  lurer og på hva merke du brukte for smakløs olivenolje. Har nettopp kastet en ladning lagd på ubehandlet rapsolje (dyr var den og). Med olivenolje har jeg prøvd for noen år siden, men det ble heller ikke godt. Har lagd med kokosolje før og (under fjorårets paleochallenge med Melissaspania), men den blir jo temmelig stiv i kjøleskapet. :)
  Nå vil jeg være melkefri igjen en ihvertfall en periode og da kommer jo majonesen godt med – hjemmelagd vel å merke. Har blitt litt mye hellmanns majones med sikkert ødelagte oljer i sommer.

  • Hei du,
   jeg kjøper olje hos Oliviers&co, og ber om den oljen som smaker minst. Om man har en kraftig olje blir jo majonessmaken skikkelig lite god.
   Du kan også bruke avocadoolje, makademianøttolje og jeg har hørt at ren mct-olje også funker.

 5. Ingrediensene må bare ha samme temperatur, så det må ikke nødvendigvis være romstemperert. Jeg har egg+olje+sitron+sennep alltid i kjøleskapet og lager majonesen min med alt på kjøleskapstemperatur. Mer praktisk, syns jeg. For da kan jeg sette i gang med en gang når jeg opdager at jeg er tomt for majones (=krise).

 6. Hei, kom til å tenke på noe.
  Lurer på om følgende matvarer er paleo: Rosiner + oliven?

  • Hei,
   ja og ja. Men vær obs på at noen oliven er farget, så kjøp bare oliven som du stoler på/av god kvalitet.
   Rosiner er paleo, men om du ikke vil ha for store svingninger i blodsukkeret er det greit å ikke spise for mye av det, og helst inkludere det i måltider, ikke som egen snacks.

 7. På listen! Gleder meg til å prøve!

 8. Hvor kjøper du rosiner? Mener de på matbutikker er tilsatt sukker.
  Jeg digger økologiske aprikoser kjøpt på Sunkost. Er dette paleo?

  Har kjøpt boka di :) Både jeg og samboer har skummet gjennom den og vi synes den virker super :) Bl.a fordi du skriver den så folkelig med et hint av humor også. For ikke og snakke om alle de flotte oppskriftene og bildene! Boka er en fryd!
  Du er virkelig en inspirasjon :)

  I dag skal jeg kanskje lage bananlapper, etter inspirasjon fra boka di :)

  • Hei Anette!
   Vi kjøper i butikken, uten tilsatt sukker. Økologiske aprikoser = yes.
   Håper at boken ikke skuffer når du setter deg ned og leser den! Jeg blir så glad og inspirert av så fin tilbakemelding, tusen takk :)

 9. Da skal jeg se etter det i butikken :) Hurra at økologiske aprikoser er ja-mat i paleoverden :)
  I går lagde jeg bananlappene etter inspirasjon fra boka di. De smakte nydelig og jeg var mett lenge. Eneste jeg endret på var at jeg hadde i kardemomme i stedet for salt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*