Fiskekaker med egg og søtpotet

Fiskekaker med egg og søtpotet

Ah, disse fiskekakene anbefales på første linje i denne bloggposten!

Sånn, da var det gjort. For å få inspirasjon til ukemenyene, har vi begynt å bruke alle paleokokebøkene i større grad enn tidligere. Det gjør jo matlagingen gøyere når vi tester ut nye oppskrifter! Oppskriften på disse fiskekakene fant vi i Well Fed 2. Jepp, en gjenganger her på bloggen, jeg anbefaler både Well Fed og Well Fed 2. Melissa er en krydderguru og smaken på maten blir dertil god, trumei. Hennes chocolate chili, for eksempel, er en evig favoritt.

Vi har laget dobbel porsjon begge gangene vi har laget disse, slik at jeg har hatt til lunsj i to dager og Mini i en dag, i tillegg til middag. Vår lokale Rema1000 har frossen økologisk laks, slik at vi slipper å bruke oppdrettslaks (selvom økologisk også er oppdrett, da). Oppskriften er endret noe. Den originale oppskriften har sitron i, men jeg synes det smaker best med frisk sitron etter at de er ferdigstekt.

Fiskekaker med egg og søtpotet

 • 500 gram laks
 • 2,5 dl kokt og most søtpotet
 • 2 egg
 • 1 dl mandelmel eller annen mel (prøv deg frem med mindre om du bruker kokos). Vi brukte sesammel, siden det var det vi hadde i huset
 • 1 dl frisk persille, hakket
 • 2 vårløk, hakket
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts paprika
 • 1/2 ts pepper
 • Litt smeltet fett eller kokosfett

Ha fisken i en foodprocessor og kjør den til den er finmost. Tilsett egg og søtpotet og resten av ingrediensene og bland til det er en fin blanding.

Sett ovnen på 210 grader. Lag fine kaker ved hjelp av en metalldings. Stekes først ca 20 minutter, snu og stek videre i 10 minutter.

Kakene er perfekt restemat og etter-treningmat. Og, for de som lurer, Mini langet innpå. På bildet ser du fiskekakene servert med en knallgod og sunn brokkolisalat.

PS: Det kommer flere ukemenyer. De siste ukene har vært for bizzi at vi såvidt har klart å holde hodet over vannet.

 

10 kommentarer

 1. Det så godt ut :)
  Håper du får tak i vill laks, jeg har sluttet å spise oppdrettslaks etter å ha lest så mye dårlig om det.

  • Ja, man bør nok unngå så mye som mulig. Villaks er ikke umulig å få tak i med litt innsats, i alle fall her i Oslo.
   Forøvrig veldig gode – anbefales :)

 2. Tror du det kan fungere med hvit fisk i stedet for laks? :)

 3. Hvorfor er søtpotet bedre enn vanlig potet?
  Vi spiser vanlige poteter en sjelden gang. Går ut fra at vanlige poteter ikke er paleo?
  Jeg synes potet er godt, men unngår det da jeg blir oppblåst/ekkel i magen av det.

  • Det inneholder flere næringsstoffer blant annet. Men ikke kutt poteten om du liker den! Jeg spiser poteter innimellom og det akter jeg å fortsette med :)

 4. Hei Sara! Jeg har som flere kuttet ut oppdrettslaks, mest pga fòret, generell «skitten» næring, men også fordi jeg ønsker å unngå mest mulig miljøgifter. Men en venninne kom med et godt poeng når det gjelder mengde miljøgifter; på grunn av vårt sterkt forurensede hav, vil ikke villlaksen ha et høyere nivå av miljøgifter i seg, da fòret til oppdrettslaksen blir renset og kontrollert? Nå vet jeg jo at dette slurves med og at nivåene for hva som er godtatt er høye, men vil det ikke være hakket bedre enn villaksen? Det er selfølgelig mange flere forhold og faktorer å ta hensyn til, men det er en interresant tanke syntes jeg. Hva er din mening?

 5. Takk for svar angående søtpotet. Lurer også på om det er slik at søtpotet har lavere glykemisk indeks kontra vanlig potet?
  På fredag morgen kom vår førstefødte til verden, en liten jente :) Både graviditeten, fødsel og barselperioden har gått strålende og det tror jeg er mye takket være paleo livsstil :) På sykehuset var det ikke spesielt paleovennlig mat, så jeg var glad vi hadde med egen matrasjon.
  Gleder meg til å eksperimentere med dine paleooppskrifter, har jo ekstra god tid nå som jeg er i permisjon :)
  Jeg og min samboer har tatt paleo ett skritt videre og har ikke inntatt godteri på noen uker, føler oss mye bedre :)

 6. Pingback: #minispiser | Paleoliv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*