Foredrag høst 2014

Foredrag høst 2014

Denne høsten skal jeg holde to foredrag som jeg gleder meg veldig til:

Fredag 26. september mellom klokken 19 og 21 i Mathallen, Oslo, skal jeg snakke om paleo og forskningsbasert kosthold og helse med poteten som eksempel. Sånn cirka. Jeg har syv minutter til rådighet. Anledningen er at Nettverk for bærekraftig mat i Oslo holder et kveldsevent sammen med Forskningsrådet. Det er en del av ØKOUKA og Forskningsdagene. Kult!  Jeg er i spennende selskap denne kvelden, blant annet:

De hundre første får spennende goodiebags og jeg slår gjerne av en prat etter foredraget (og signerer og selger bøker!)

stay_fit_and_happy_small-1024x1024

Neste foredrag jeg skal holde er ikke åpent for alle, men jeg gleder meg like fullt. Lene Alexandra har hyret meg som kostholdsekspert på hennes Stay fit and happy-kurs, som hun holder sammen med Sandra Johansson. Jeg kjenner både Lene og Sandra fra flere år tilbake. Lene var innom CFO rett etter at det åpnet i Møllerparken. Sandra trente der regelmessig. Hun var konditor før og står bak den populære 17. mai-kaken. Jeg har stor respekt for begge to og gleder meg til å snakke i 90 minutter om kosthold og helse til kursdeltakerne.

Jeg sier i fra om det blir flere foredrag eller bokbad frem mot jul! Alltid gøy å hilse på lesere. Forøvrig skal jeg ikke snakke på Lille Månes høstkonferanse i år, men jeg har kjøpt billett og gleder meg til å mingle der.

(Bilder tatt fra Mathallen.no og fra Lenealexandra.com)

2 kommentarer

 1. Hei!

  Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet og har brukt flere kvelder på å lese igjennom. I love it!! Jeg er kjempeinspirert til å begynne et renere kosthold! Jeg liker at du skriver at det ikke finnes en riktig eller gal måte å følge et paleo kosthold på, og at man selv må finne ut av hva som funker best. I første omgang skal jeg kutte ut brød og sukker, spise mer grønnsaker og lage mer fra bunnen. Baby steps. Jeg er ikke så opptatt av slanking (selv om det er fin bieffekt) men jeg ønsker bedre helse og at kroppen skal yte bedre. Jeg er mye plaget med eksem og har funnet ut at dette henger sammen med kostholdet. Spiser jeg mye dritt betaler jeg for det i flere dager. Det blir spennende å se forbedringen!

  Det er en ting jeg lurer på: blir det veldig dyrt å følge en slik livsstil? Jeg vet at «man ikke han sette en pris på egen helse» men for mange familier er det ikke rom i budsjettet for økologisk og kortreist mat. Har du skrivet om dette før kanskje? Synes du det er en dålig unnskyldning på linje med «har ikke tid til å lage mat bra bunnen»?

  Gleder meg til å følge deg videre og til å begynne et bedre liv! Boka di skal bestilles ved første lønning :)

  Vennlig hilsen Monica

  • Hei du!
   Takk for fin kommentar, jeg blir så glad! Virker som du har et sunt forhold til det å endre kosthold, veldig bra :)
   Jeg får flere spørsmål om budsjett, så det må jeg skrive om på bloggen etter hvert også.
   For min del er det viktigere at du kutter ut mat som ikke er så bra for deg til andre matvarer, enn at du går all inn økologisk og kortreist etc. Det med økonomi er ikke en dårlig unnskyldning. Jeg har selv vært blakk i perioder som yngre, og da kan man ikke kjøpe en brokkolikvast som erdobbelt så dyr som en annen kvast bare fordi den er økologisk. SÅnn er den harde sannheten der. Men ved å kutte sjokkis og alkohol etc sparer man jo mye penger.
   Tips til å spare penger er å handle direkte fra bonde om du har mulighet til det, eller jeger. Kjøp grytekjøtt og innmat. Kjøp mat i sesong. Dra evt til sverige og kjøp økologisk smør og annen mat. Planlegg måltider. Kjøp inn stort og frys. Lag store porsjoner og frys. Følg med på tilbud hos de ulike butikkene i nærhet.

   Håper det hjelper litt :) Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*