Vinterlig kakao

Vinterlig kakao

Når det blir mørkere ute får jeg alltid lyst på kakao. Hjemmelaget, mørk kakao med enten krem eller en klatt med is i. Mmm! Men selvom jeg ofte har en melkeslant i kaffekoppen min, lager jeg ikke kakao på melk. Jeg kan ikke huske sist jeg laget det; trolig mange herrens år siden.

Den siste tiden har jeg forsket litt på en paleovennlig kakao-oppskrift som smaker godt, ikke bare smaker erstatningsgodt, om du skjønner. Jeg har kommet frem til en grunnoppskrift som er enkel å forandre på etter hva du synes smaker best. Selv liker jeg en mørk kakao og jeg liker at den ikke er for søt. Ønsker du en lysere kakao reduserer du mengden kakaopulver, og ønsker du søtere kan du enten ha i litt vaniljeekstrakt, litt honning eller litt mer kokosnøttsirup. Jeg liker også å variere om jeg har i kanel eller ei i kakaoen.

Til en god kopp  mektig kakao

 • 1.5 dl kokosnøttmelk
 • 1.5 ss rå kakaopulver
 • 1/2 til 1 ss kokosnøttsirup

Ha alt i en kjele. Varm sakte opp under omrøring. Enjoy!
kakao

PS: Som du ser er det linker til hvilke produkter jeg bruker, fra iherb. Kommer et innlegg snart om mine iherb-favoritter!

PS2: På det øverste bildet er det kopp sammen med lyslykt fra designeren Camilla Brøyn. Superfine!

 

9 kommentarer

 1. Åh – den lykta var så fin! Har du kjøpt den her til lands?
  Vi har innskjerping her (…) og kjører te og kålrot til kveldsmat; ikkje særleg stas.
  Håpar flyttinga går fint 😉

  • Den er superfin! Smykkene hun lager er også elsk. Tror du kan bestille via nettsiden. Hviit.no har også lyslyktene og noen av smykkene selges på designtorgets butikker :)
   Så lenge du har god te er det vel en liten trøst i det? Har hengt meg opp i enten kamillete eller en rosa en fra pukka.
   Flytting tjah. Vi skal kjøpe kjøkken i dag eller i morgen. Så går det slag i slag og vips er det urbane livet over! Sprøtt.
   Håper alt er bra med dere :)

   • Alt vel her. Eg har bytta ut golfspillinga med rundvask, og håpar å bli ferdig til påsektider (eg tullar ikkje!).
    Så stas med nytt kjøkken! Eg har bygd hus og teikna kjøkken sjølv to gonger. Det eg er aller mest fornøgd med no er denne: http://www.quooker.no/no = genialt!! De har sikkert planlagt alt, men eg må berre seia at benkeplater i granitt og to steikeovnar er gull 😉

    • Nei fy, den kranen er det kuleste!
     To komfyrer hadde vært noe, men vårt nye kjøkken er dessverre ikke stort nok til det. Kunne godt ønsket meg to oppvaskmaskiner også!
     Vi tenker også stenplate på sikt, men foreløpig vant en rimeligere benkplate så får vi heller pimpe etter hvert.
     Rundvask til påske = har dere et palass? Vi har hatt vaskehjelp de siste månedene. Serr god investering!

    • Hallo flinke piger. Er den kranen verdt det! Hva bruker du den til. Kålrot til kvelds- ble mygjerrig?

 2. Når du nevner «rå kakaopulver», er det det samme eller lignende produkt som 100% kakaopulver som man får kjøpt på matbutikk? PS: Takk for fin og inspirerende blogg!

  • Hei og takk for ros :)
   Rå kakaopulver er ikke det samme som på butikken, nei. Smaken er mildere og flere næringsstoffer bevart. Kjøp på iherb, som jeg linket til :)

 3. Ser ut som en herlig kopp med kakao :)
  I dag lagde jeg og søsteren min paleoturbar og den dessertoppskriften i boka di som består av kakaopulver, honning, avokado. Skikkelig godt :) Har aldri spist så mye god og spennende mat/bakst som etter jeg la om til paleo.

  Lurer på om følgende matvarer er paleovennlig: Potetmel, kyllingkjøttdeig, gelatin?

  Hvor kjøper du kokosmelk? Leste på varedeklarasjonen at den inneholder i tillegg til kokosmelk og vann, så inneholder den emulgator og et annet konserveringsmiddel, så jeg ble litt skeptisk til denne kokosmelka som fås kjøpt på dagligvareforretninger.

  • Hei Anette!
   Så hyggelig og varmende kommentar!
   Turbaren og sjokoladedesserten er helt knall. Og enig med deg, det er jo så mye god mat å lage med dette kostholdet – man må bare sørge for å variere og la seg inspirere av de mange bloggene der ute og instagram :)
   Potetmel = ja-a. Vi bruker det litt i stedet for arrow root, og det inneholder resistent stivelse.
   Kyllingkjøttdeig = ja. Men jeg har sluttet å spise det siden jeg kun kjøper kyllinger som har hatt det bra, i hel versjon.
   Gelatin = absolutt. Gode greier for hud og hår og magen din.
   Jeg kjøper kokosmelk på en helsekost i nærheten og på en bra butikk i nærheten. Husker ikke merkene her jeg sitter, men de inneholder ikke noe ekstra og er økologiske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*