Julesnop: bounty

Julesnop: bounty

Det er ikke fritt for at fristelsene står i kø i førjulstiden og juletiden. Sjokolade, marsipan, alkohol, julekaker, julebord, julelunsjer, juleavslutninger, etc etc. Lørdag hadde Jon og jeg en slags innflytningsfest i vår nye kåk. Siden jeg er preggis og veldig mange i kretsen vår har formert seg, inviterte vi på julegrøt (med cashew i grøten, vi hadde glemt å kjøpe mandler). Spiste jeg grøt da? Jepp. Kan ikke huske sist. Godt og mektig! Vi lagde grøt på seks liter Rørosmelk og hadde godt Rørossmør til. Jeg hadde laget bounties, men vi hadde også julemarsipan og julesjokolade på bordet. Så da tenkte jeg å si først som sist: jepp, jeg spiste det sukkerholdige og dårlige fett-holdige julesnopet. Har du tenkt over noen ganger hvor mye ekkelt belegg man får på tennene av godis? Herremin. Jeg har aldri belegg på tennene ellers.

Uansett. Det er ikke vane for meg å spise godis, heldigvis, og ikke blir det for mange ganger i denne juletiden. Men bounty, det sier jeg ja takk til. Ikke sukker, ikke kunstig, ingenting. Bare godt og deilig fett. Det finnes ca tusen oppskrifter på nett på sunne bountys. Selv bare slumper jeg og resultatet blir som regel så godt at de blir spist opp raskt. Mini liker disse også. Hun fikk ikke godis i går, og syntes grøt var «æsjjjj» men spiste tre biter bounties og skitnet til kjolen sin. Det er sånn det skal være.

Min versjon er uten søtning. Andre versjoner som finnes på nett er med feks sukrin eller sukrinmelis eller annen søtning, men jeg synes kokos i seg selv er søtt nok sammen med mørk sjokolade. Tidligere juler har jeg laget disse som kuler og dyppet de i sjokolade. Det er for mye jobb synes jeg, så jeg har forenklet litt. Smaken er den samme, og det blir mindre kliss. Og jeg har mer tid til andre ting.
DSC_0445

Bounty

 • Kokosmelk (den tykke delen, la den gjerne stå i kjøleskapet først)
 • Kokosfett (1/3 eller 1/4 ca av kokosmelk)
 • Kokosflak/kokosmasse
 • Mørk sjokolade

Ha kokosmelk og kokosfett i en kjele på lav varme slik at kokosfettet smelter. Husk nok kokosfett, det gjør at bountyen blir stiv i kjøleskapet. Tilsett nok kokosflak slik at det blir en ganske tykk masse. Ha massen over på en tallerken eller liknende med et bakepapir. Smør ut passe tynt. Ha i kjøleskapet til kjøling.

Smelt så sjokoladen og tilsett gjerne litt kokosfettet i sjokoladen. Ha dette over den avkjølte kokosblandingen og smør jevnt ut med en slikkepott. Ha i kjøleskapet igjen. Når det er avkjølt kan du skjære opp bountiene i passende biter.

Oppbevares i kjøleskap.

 

 

8 kommentarer

 1. Eg diggar slumpeoppskrifter, men «nok» er eit litt flytande begrep når ein ikkje har laga det før… (1ts? 1 dl?) Har du ca mål på oppskrifta? Er kokosflak det same som kokosmasse? Eg er litt mentalt treg etter tre laaaange dagar på vakt, så det kan hende at det er klarare i morgon ;). Når er terminen, forresten?

 2. Mmmmm ♡
  Hjemmelaget Bounty er så godt. Jeg bruker å ha en ss eller to med yacon i. Men er egentlig helt enig, kokosen er søt nok i seg selv.

 3. Høres veldig godt ut! Bruker du mørk sjokolade med vanlig sukker? Har lett etter sukkerfri mørk sjokolade, men finner kun med stevia eller sukkeralkoholer. Ønsker ikke noe med kunstig sukker eller andre sukkeralternativer, da foretrekker jeg heller vanlig sukker i mindre mengder.
  Hvilket merke har du brukt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*