Bananpannekakene fra boken min: Paleo – sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil er en hit. Vi lager de ganske ofte til Mini og hun sluker de til frokost eller i matpakka. Vi ser også jevnlig på Instagram at andre bruker oppskriften, noe vi synes er ganske så stas!

Den opprinnelige oppskriften er sabla enkel:

  • 1 ss kokosmel
  • 2 bananer
  • 3 egg

Bland (gjerne i en blender) og stek i godt smør eller kokosfett. Spis.

Men i det siste har vi variert endel på oppskriften. Pannekakene har fått hulkenpreg, altså blitt grønne. Mini spiser fortsatt med stor apetitt. De trenger nemlig ikke være så søte selvom barn skal spise dem!

Her er noen ekstra ingredienser man kan legge til oppskriften for å øke næringsinnholdet, eller bare variere litt.

  • En god neve spinat (grønne og fine pannekaker). Eller kanskje litt grønnkål?
  • 1 ss chiafrø
  • En splash kefir (for de som vil ha melkeprodukter. Gir litt luftige og syrlige pannekaker)
  • en liten neve valnøtter
  • Lage mel av hasselnøtter og bruke det i stedet for eller i tillegg til kokosmel

bananpannekaker

Et annet tips er at det går an å bruke potetmel i stedet for kokosmel hvis det er alt man har i skapet.

Er det noen andre som har eksperimentert med andre ingredienser så del gjerne i kommentarfeltet!

PS: Vi lager ofte dobbel oppskrift. Slik har vi pannekaker for et par dager.