Nå kan jeg bli tobarnsmamma nårsomhelst, egentlig. Siden Mini var 12 dager på «overtid» forventer jeg ikke at Lillesøster skal melde sin ankomst helt enda. Jeg er godt inne i uke 38 og fødebagen er klar. Stellebord skal jeg handle i morgen og ny vogn kommer vel i hus sånn etter hvert. Vi er altså ganske rolige på det hele. I begynnelsen trenger jo Lillesøster pupp og nærhet og Mini oppmerksomhet – det er viktigere enn at alt er på stell.
Men vi har begynt å forberede mat. Med Mini var jeg helt villt sulten i begynnelsen og ammet hele kvelden de første ukene. Jon var verdens beste og lagde mat og skar til og med opp maten slik at jeg kunne amme og spise samtidig. (Jeg synes jeg har gjort et kupp med den mannen). Så nå har vi laget mat til å ha i fryseren, hovedsaklig til Mini sine matpakker. Jo enklere den første tiden er, jo mindre slitne blir vi foreldre og jo lettere blir overgangen fra å være enebarn til å bli storesøster for Mini. Vi har laget hverdagsgryte som vi har frosset i 4 – 500 grams porsjoner, hvilket er to-tre barnehageporsjoner. De kan tilsettes ulike krydre for variasjon. Jeg har også laget ulike brødtyper og frosset ned i skiver. Vi tar ut to skiver av gangen og har på smør, som hun har i barnehagen.
I tillegg har vi begynt så smått med hva slags mat vi skal ha med til sykehuset. Med Mini fikk jeg ikke i meg mat, hvilket gjorde at energien etter 12 timer i fødsel ikke var tilstede. Jeg fødte derfor på vanlig Ullevål med epidural i stedet for helt naturlig fødsel på ABC. Slik greide jeg å spise, hvilket jo hjelper. Denne gangen sikrer vi oss med å ha med ulik type mat til meg (og til Jon – fødsel er slitsomt for pappa’n også!). Maten kvalifiserer kanskje mer til snacks enn til mat-mat. Har en følelse at det ikke er burger jeg har lyst på under fødselen uansett.
- Den supergode Turbar. Jon har laget og de ligger klar i fryseren. Smaksrike og energitette, perfekt for både mor og far!
- Ulike typer brød. Regner med jeg tar med banan- og gulerotbrød, for det er ikke så søtt og jeg kan dermed ha flere typer pålegg på. (Forsker forøvrig på den perfekte oppskrift, når jeg har truffet blink skal jeg dele med dere).
- Joghurtnøtter. Er det paleo? Ohnoesno. Selv med et skinn av sunnhet grunnet navnet er jo ikke joghurtnøtter særlig sunt, fulle av vegetabilsk olje og sukker som de er. Men det bryr jeg meg ikke stort om, egentlig. Får jeg lyst på joghurtnøtter under eller etter fødsel er den posen min!
- Daddelsjokoladekuler med lakrissmak. Må bare finne oppskriften igjen …
- Smoothie. Den er ikke laget enda, men satser jeg får tid til å smelle sammen en av avokado, kokosmelk, sitron, banan, spinat og ingefær. Min faste smoothie om dagen som alltid gjør meg blid.
Det var vel det. Sykehusmaten er jo så som så. Knekkebrød, brød, melk, margarin. Sykehushotellet har ok frokost i alle fall. Som sist gang regner jeg med at jeg sender Jon ut for sushi dagen etterpå. I forrige svangerskap spiste jeg ikke sushi. Det har jeg gjort denne gangen, men her vi har flyttet er det ingen sushisjappe i nærheten, så det er lenge siden jeg har spist det.
Så må jeg si sorry for en laber oppdateringsfrekvens på bloggen den siste tiden. Jeg tok nemlig lappen på tirsdag og har hatt annet å gjøre etter det, inkludert å slappe av. Å ta lappen kan jeg innrømme er noe av det tøffeste jeg har gjort. Kjørelærer og jeg hadde 10 uker på oss. Om du kan unngå det, dropp prøvekjøring og oppkjøring i høygravid tilstand. Jeg skriver heller to bøker samtidig enn å ta lappen igjen, ass. Men nå har jeg den, hurra for meg!
Oi, så spennende at det snart blir bebiss!
Lurt å forberede mat, man vet jo aldri. Jeg fødte tidlig på morgenen med nr 2 og orket ikke noe heller…. siden middagen 14 timer i forveien. Matlysten er ikke akkurat på topp når det er over 30 grader i skyggen i Spania og du har sterke veer heller. Puh! Men er det noe du bare MÅ ha med deg så er det farris, økologisk eplejuice og revet ingefær. Få Jon til å mekke det sammen, ha i et sugerør og tilby under fødsel. Det er godt det!
Du er så flink som holder kok på alt altså, ting blir så enklere for dere.
Og du? Mange mener at når man får nr 2 så er et som et sjokk…. mye kids, liksom. Jeg syns overgangen gikk smooth. Merket nesten ikke til at jeg hadde fått en til. Så bare å glede seg!
klem!
Farris og eplejus noteres. Det drikker jeg jo om jeg en sjelden gang er syk, feks.
Jeg tror å få Lillesøster blir koselig, jeg. Gleder meg til å snuse på baby. Spent på versjon 2.0 🙂
Oioi! Spennende! Masse lykke til!
Jeg hadde med meg denne hjemmelagde drikken ( http://www.mommypotamus.com/how-to-make-a-labor-aid-electrolyte-drink/ ) da jeg skulle føde. Anbefales! Ellers er jo kokosvann veldig bra også hvis du liker det da 🙂
Supert med tips! Den skal jeg mekke og ha i bakhånd. Og kokosvann var også bra tips, jeg elsker det jo! Blir kjøpt inn i morgen 🙂
Grattis med lappen! Bra jobba – du er rå!
Takk gode Janne!
I dag har jeg vært på første lange kjøretur alene. Føler meg litt som en attenåring som med ett er fri, haha!
Gratulerer så masse med lappen 🙂
Tusen takk for mange gode tips angående fødemat. Jeg skal selv føde om litt over en måned og har tenkt litt på hvordan vi skal gjøre det i forhold til mat da sykehusmaten ikke er noe å skryte av.
Vi var på fødselsforberedende kurs for litt over en uke siden og da anbefalte de å drikke cola og spise sjokolade eller andre snopete ting under fødselen… ikke akkurat noe som gir langvarig energi…
Lykke til med fødselen 🙂
Åh, du popper om en måneds tid! Spennende!
Noe av det jeg tar med har jo like raske karbs og er i samme liga som cola og sjokkis, så som joghurtnøtter. Kan være greit å ha i bakhånd, men cola – nei det drikker jeg ikke! Sist gang fikk jeg sjokolade av Jon og syntes det smakte heeeelt grusomt, haha!
Lykke til du og!
Dere er så flinke. Greier ikke å huske at vi forberedte oss slik. Men det begynner å bli noen år siden, så ikke godt å si 🙂
Gratulerer med lappen. Selv om det var tøft er det noe du vil ha glede av lenge.
Lykke til 🙂
Vi forberedte oss jo ikke sist, men da hadde vi så god til til alt. Nå med en nesten toåring blir det mer hektisk, så da prepper vi 🙂
Gratulerer med lappen 🙂 Du er dyktig som klarer å ta lappen mens du er høygravid 🙂
Så flinke dere er å forberede mat, godt å hvile på gjort arbeid 🙂
Jeg rakk ikke bli sulten under fødsel, da det kun tok 4 timer fra riene startet til baby var født, men var litt sulten etterpå. Samboer spurte hva de hadde å tilby «vi har brødskiver». Da sa vi ingenting. Heldigvis hadde vi med paleopannekaker, det berget oss! Senere på dagen fikk jeg suppe til middag, vedder på at den var fabrikkert, ikke var den god heller, poppet opp en kvise i ansiktet dagen etter, så den suppa var dårlig sort for meg. Tenk om det hadde vært «paleomat» på sykehus, hadde vært som en drøm!
Takk for lappros! Vi har flyttet litt sånn til at det var helt nødvendig at det ikke bare er en i husholdningen som kan kjøre bil. Veldig digg å kunne kjøre!
Rask fødsel høres bra ut, og at dere hadde med ordentlig mat til etterpå. Sykehusmaten kan være så stusselig, hvor synd er ikke det! Man trenger GOD og næringsrik mat på sykehus…
Hehe, jeg lo av det på slutten om å ta lappen i høygravid tilstand! 😀 Gratulerer så mye, sprekt gjort! Også så morro å lese alt dere forbereder og lager opp på forhånd. Lykke til med alt.
Takk fine 🙂
Lykke til med fødsel nr to!
Det blir helt sikkert bedre enn fødsel nr en. Da måtte jeg også ha epidural. Med nr to brukte jeg bare oksygen på maske. Det hjelper veldig på pustefokuset og på Ullevål har de jo ikke lystgass heller. Spør etter oksygen!!!! Og ligg masse på kne over en saccoSekk! Mine beste råd!!!
Etter begge fødslene har jeg hatt med eget brød og pålegg. Kan ha det i kjøleskapet der. Også har familien kommet med middag. Luksus! Rører ikke sykehusmaten med tang engang. Haha!
Gled deg til nr to. Dobbel lykke 🙂
Klemmer
Godt å høre! Jeg gleder meg jo til å føde heldigvis, er jo helt sprøtt!