Kylling med kremet estragonsaus

Kylling med kremet estragonsaus

Åh, i går hadde vi så god middag! I perioder er jeg matlei. Hverdagsmaten blir ofte variasjoner av det samme. Heldigvis har vi en del kokebøker hjemme. Det finnes jo flust av matbloggere også, men jeg liker så godt å bla i en bok og titte på bilder og lese oppskrift. Mini er med innimellom og blar. Kado, sier hun til et bilde av avokado. Eller når hun ser egg: eggejoje. Alt av egg er eggejoje. Nok om det. Anne Kath ga i fjor ut en kokebok og husmorbok på samme forlag som boken min er gitt ut på – Kagge. Derfor har jeg boken hjemme. Den er absolutt ikke paleo, men med litt trening er det lett å endre oppskrifter. Om ikke oppskriftene lar seg endre kan man la seg inspirere. Jeg liker boken hennes Latterlig enkelt, latterlig godt, fordi hun har små fortellinger til hver oppskrift og innimellom oppskriftene i tillegg til tips’n’triks. Også sparker hun litt hit og dit, blant annet til sånne som meg som ikke bruker vanlig deodorant eller til kvinner som går i fargerike flagrende gevanter. Dessuten må jeg si at hun er jærskla snasen på håret og med de brillene, ass. Nesten så jeg blir blond. Bare nesten. Vel, nok om det også.
org_Anne-Kat_forside_STOR1

Estragonsausen fant vi oppskrift på i nevnte bok. Den inneholder kremfløte, noe jeg vanligvis ville sett gjennom fingrene med, men Lillesøster virker å bli litt magevond av melk og jeg foretrekker en kveld uten grining. I stedet for kremfløte brukte vi kokosmelk, bare i mindre mengde. Vi hadde litt hvitvin i fryseren og til resten av væsken i oppskriften brukte vi kalkunkraft fra nyttårskalkunen vår.

Som tilbehør hadde vi ovnsstekte småpoteter, sopp og grønne bønner. Kyllingen er fra Stange og ble helstekt. Ergo er det kun sausen du får oppskrift på her. Og jeg må si – lag denne i helgen! Supergod saus. Mini elsker alt som heter saus, også denne som har karakteristisk estragonsmak. Det er jeg fornøyd med. Hun dypper biter i saus og smatter fornøyd.

Kremet estragonsaus

 • 2 ss smør
 • 1 ss olivenolje
 • 3 sjalottløk
 • 4 fedd hvitløk
 • 1/2 dl hvitvin
 • 1 dl kokosmelk
 • Ca 1 dl kraft
 • 2 ss dijonsennep
 • Ca 4 ss hakket frisk estragon
 • Sitronsaft

Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk og stek myk i blanding av smør og olje. Så har du i hvitvin og lar det småputre i et par minutter. Tilsett resten bortsett fra sitron og kok opp til det tykner mens du rører om. Smak til med sitron. Nyt!
IMG_4072

11 kommentarer

 1. Det så veldig godt ut! Skal prøves:-)
  Jeg ammer selv en på straks fire mnd, og tror han også reagerer på melkeprodukter, selv om jeg ikke spiser særlig mye med melk i… Får prøve å kutte helt!
  Har du noen gode, «sunne» deodoranter å anbefale? :-)

  Takk for svar!

  Hilsen Hanne

  • Hei du!
   Å kutte ut melk helt kan for mange være vanskelig, men test! Melkeprodukter inneholder en del energi, så jeg passer på å erstatte med feks smoothier av avokado og kokosmelk for å få i meg nok fett.

   Deodorant: jeg tester ulike. Akkurat nå er det dr hauscha. Også prøvd en deo jeg kjøpte fra naturligliv.no. Men leter fremdeles etter den perfekte:)

 2. Et spm til! Hva anbefaler du å gi babyen av omega 3?

  Tusen takk for svar! Du inspirerer :-)

  Hanne

  • Her har jeg ikke noe godt svar. Jeg gir ikke omega3 til bebis. Men til Mini gir jeg fermentert fiskeleverolje :)

 3. mariesmat

  Ah, saus! ♡ Lages og spises altfor sjeldent. Takk for tips!

  • Saus gjør susen! Vi har også vært dårlige på å lage saus men prøver å bedre oss. Mini elsker saus og maten får jo en ekstra snert :)

 4. Hørtes ut som en himmelsk saus :) Hva slags deodorant bruker du? Jeg prøver å bruke minst mulig deodorant pga den inneholder stoffer som ikke er bra. Liker ikke å bruke så mye kosmetikk, da jeg tviler på at det er bra for helsa.

  • Er supergod saus! Estragon er også godt til rød fisk.

   Jeg tester ulike. Brukt en fra naturligliv.no, som funket ok. Den vanlige krystallsteinen brukte jeg litt. Nå tester jeg dr hauscha. Og de dagene jeg bare er hjemme dropperjeg ofte deo.

 5. Pingback: Ukemeny på etterskudd | Paleoliv

 6. Har akkurat laget estragonsausen, med litt vri. Hadde ikke fersk estragon, og tåler likke løk så bra. Men med hvitløksinfusert olje og tørket krydder ble den kjempegod:))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*