Det her blir en slags ukemeny på etterskudd. Jon og jeg har perioder hvor vi er gode på å planlegge ukemeny og å forberede mat, og perioder hvor vi ikke er så gode på det. Nå er vi inne i en god periode. Jeg er jo i mammaperm, så jeg er den som lager meny, handleliste og handler inn, og som oftest forbereder mest middag. Å handle inn stort og forberede mat for flere dager sparer oss både tid og penger. Dessuten synes jeg det er veldig greit å ikke vri hjernen min kl tre for å finne på noe å ha til middag.
Jeg prøver å ha fiskemiddag, kylling og kjøtt i løpet av en uke og variere grønnsaker og tilbereding av disse. Fremover ønsker å jeg å i alle fall prøve en ny rett eller et nytt tilbehør i uken. Som tidvis matlei (det er vi vel alle) hjelper det på matmotivasjonen. Dessuten blir det flere oppskrifter å dele med dere ut av slik eksperimentering!
Når vi lager matplan, lager vi ikke plan for frokost. Jon og Mini spiser som regel frokost sammen. Jeg og Lillesøster står opp litt senere siden jeg som regel ammer mye på natten.
Denne uken har vi spist dette til middag:
Kylling med estragonsaus.
Oppskriften på estragonsausen finner du her. Veldig godt! Det skal vi lage flere ganger. Mini elsker jo saus. Saus er innsalgsargument for å gå til bords i stedet for å leke ute.
Torsk med bacon, blomkålmos og rosenkål.
Egentlig skulle jeg lage fiskegratengen som det er oppskrift på i boken min, men la oss skylde på baby. (Seriøst, det var baby sin skyld. Amming etc). Så da ble det denne middagen i stedet. Blomkålen hadde jeg skåret opp i biter noen kvelder i forveien. Torsken var tint – vi kjøpte en billig torskeblokk på 400 gram på nå utskjelte Rema1000 (etter Brennpunkt-dokumentaren). Jeg koker blomkålen, heller av vannet og tilsetter greie mengder smør og litt havsalt og bruker stavmikser. (Ps: sorry uklart bilde).
Chilikylling med kryddermajones og søtpotetfries.
Her helstekte jeg en stangekylling. Hadde smør under skinnet og salt og paprikakrydder og cayennepepper oppå skinnet. Søtpoteten skjærer jeg i passe like biter og har i kaldt vann en stund. Dette for å ta ut litt av stivelsen slik at friesene blir mer crispy. Disse ble stekt etter kyllingen var ferdig. Majonesen kommer det oppskrift på når jeg har raffinert den til en enda bedre majones. Jeg hadde hvitløk, chili og paprika i den. Minigodkjent og mammagodkjent, men han Jon er ikke så glad i majo. Salat også som tilbehør fordi jeg har salatdilla om dagen. Et sikkert vårtegn.
Ørret med estragon, brokkolipuré og purresmør.
Søren klype, vi glemte å ta bilde av denne. Ha fersk estragon på ørret eller laks, stek i ovn. Lag brokkolipurè av brokkoli og smør. Smelt smør på lav varme med purre i småbiter. Spis. Mini kan være skeptisk til fisk, men spiste dette. Jeg sa smør var saus, og da var det greit.
Burger med salat, stekt sopp og mangosalsa.
Mangosalsa er det oppskrift på i boken min. Min venninne Camilla har laget oppskriften. (Hun har forøvrig lansert superfine takeawaykopper i nettshoppen sin, sjekk ut!) Også et Minivennlig måltid. Hun spiste opp halve mangoen mens jeg lagde salsaen.
Kraftbasert gulerotsuppe med bacon.
Denne har vi heller ikke bilde av. Men den var inmari god. Basert på kraften fra estragonkyllingen. Mini digger suppe og digger bacon, så dette er en vinner.
Og i går, fredag, hadde vi freddastaco: kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder, guacamole, vanlig salsa og salat. Mini var mest opptatt av å dyppe paprika i guacamolen og å spise flest mulig småtomater. Til lunsj hadde hun pære og blåbær (hun var med meg og svigermor i går), så i går har hun nesten vært en raw food-fruitarian.
Er det stemning for flere slike poster? Det motiverer jaffal meg til å lage bra ukesmenyer!
Ja til flere slike poster! 🙂
Notert 🙂
Ja, takk til flere slike bloggposter 🙂 Takk for ny inspirasjon! Elsker å lage ny mat 🙂
Vi er begynt å skrive ukesmeny for både frokost, lunsj og middag. Veldig praktisk 🙂 Er ikke så flink å ta ukeshandel.
Har lest ferdig boka di, og veldig fornøyd, samt mye mer kunnskap rikere 🙂 Søsteren min har også kjøpt boka. I tillegg skal jeg gi den i bursdagsgave til en venninne som er litt nysgjerrig på paleo (hun er sluttet å spise korn), så det viktige budskap sprer seg videre 🙂
Åh, så koselig kommentar! Og stas at boken leses og likes 🙂
Ønsker absolutt flere slike poster! Du inspirerer i massevis 🙂
Jeg har et spørsmål litt utenfor tema også. Jeg synes det smaker litt «rart» med mandelmel i noen oppskrifter. Har du noen tips til annet jeg kan bruke? Nå skal det sies at det er lenge siden jeg har brukt mandelmel, men kuttet det ut fordi jeg synes det smakte rart/hadde en spesiell bismak..
Takk 🙂
Enig med mandelmel. Jeg er ikke den største bake-eksperten. Sjekk feks nettsider som elenas pantry, againstallgrain eller paleomg, der kan du sikkert finne noen triks.
Eg diggar desse postane dine og vil gjerne ha fleire! Og så har eg lyst på fleire frukosttips! God helg til dykk!
Notert:)
Frokosttips du! Middagsrester. Neida. Det skal jeg prøve på! God helg!
Absolutt stemning!! 🙂
Flott 🙂
Jeg sier også ja takk til flere slike poster
Jeg hadde skrevet en hel haug som ikke kom med, jeg får prøve på nytt 😉
Jeg sier også ja takk til flere slike poster da jeg er fryktelig matlei for tiden og trenger litt inspirasjon. I tillegg så føler jeg at jeg er ustoppelig sulten etter at jeg begynte å amme (sønnen min blir tre uker i morgen
Tror det må være noe galt med ipaden min siden halve kommentaren forsvinner hele tiden..
Uansett, opplever du at du blir kjempe sulten av å amme?
Svarer på denne jeg. Jepp, med Mini ble jeg sååå sulten! Litt mindre denne gang. Vi bruker 5-700 kcal ekstra på å amme så man trenger mat. Jeg spiser masse:)
Ja takk, gjerne flere slike poster. Boka di er kjøpt og lest. Kokt kraft og tilogmed brukt grønnsakene til å jevne saus. Hverdagsgryte med kjøttdeig var kjempegod. Takk for mye god inspirasjon:)
Hei Merete!
Så inspirerende og koselig kommentar 🙂
Flere slike poster kommer. Kameraet ligger mer på lur enn før, klart til bruk!
fantastisk at du deler middagsmeny. Prøver å holde en tilnærmet paleo, i hvert fall til middag, men det er ikke alltid like lett.
Det blir vane 🙂 flere slike poster kommer!
Takk for tonnevis med inspo!!! 😀 Ha en finfin uke!
Bare hyggelig, fine!
Hvor kjøper du stangekylling?
Takk for flott blogg!
Rema1000 eller meny:)
Mange gode oppskrifter! 😀
Gulrotsuppe med sei og ingefær er forresten innmari godt! Krydre med gurkemeie, spisskummin, paprika, salt, pepper, og selleripersille (tørket) 🙂