Denne oppskriften er fra boken min. Det er mamma sin oppskrift som jeg har rappet rått og plassert i en bok. Jeg tror jeg er tilgitt.

Mini er litt kresen når det gjelder fisk. Jeg tror hun har hatt problemer med konsistensen. Steinbit har vært ok, men rød fisk har ikke vært suksess. Vi har likevel fortsatt å servere det. Visstnok kan det ta opp til syv ganger før barn venner seg til og liker smak/konsistens av en matvare. Vi er dessuten ikke keene på å lage middager utfra hva Mini liker og ikke liker. Vi ønsker fiskemiddager flere ganger i uken, så da er det fisk som blir servert, også til henne. Sist gang vi serverte dette, spiste hun litt fisk, så kanskje begynner vi å høste av innsatsen. Et triks som vi benytter oss av er at Mini elsker saus. Sist gang hadde vi smeltet smør med purre i til, og smeltet smør = saus. Da ble fisken mer populær.

Rød fisk med estragon

  • Fisk (ørret, laks) i fileter eller skiver
  • Olivenolje
  • Frisk estragon

Ha fisken i et ildfast fat. Ha litt olivenolje over og dryss fersk estragon og litt havsalt på fisken. Stekes på 180 grader i 15 – 20 minutter.

Tilbehør i boken er blomkålris og asparges. Tilbehør her om dagen var småpoteter og brokkolimos og purresmør. Vi varierer tilbehør etter sesong og hva vi har lyst på.