Disse browniemuffinsene er skikkelig gode! De inneholder det sunne, mettede fettet og har masse proteiner (selv uten prottispulver!)

Tid: 12 – 20 min i ovn + 10 min å lage deigen

Nivå: Enkel

Antall: Ca 10 små muffins eller en form på 26*16 cm

[ingredients title=»Ingredienser kake»]

  • 6 egg
  • 3 dl kokosblomstsukker
  • 4 dl råkakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeessens
  • 150 gram smeltet smør (kan byttes ut med kokosfett eller ghee/klarnet smør)
  • Litt havsalt

[/ingredients]

[ingredients title=»Ingredienser smørkrem»]

  • 150 gram smør
  • 2 ss råkakao
  • 1 – 2 ss kokosblomstsuker (spørs hvor søtt du ønsker smørkremen)
  • Evt en eggeplomme – jeg synes det funker både med og uten

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte kake»]

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Smør inn form eller muffinsformene godt.
  3. Pisk eggene til kokosblomstsukkeret er smeltet. (Dette kan droppes om du har dårlig tid, men jeg synes resultatet blir bedre med).
  4. Tilsett råkakao og bakepulver og vaniljeessens før du tilslutt tilsetter smøret og smaker til med havsalt.
  5. Steker du i form er steketiden i underkant av 20 minutter, i muffinsform er steketiden ca 12 minutter. Det skal være en rennende midte.

[/directions]

[directions title=»Fremgangsmåte smørkrem»]

  1. Ta smøret ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert i en bakebolle.
  2. Ha i kokosblomstsukkeret og bruk en stavmikser eller liknende helt til sukkeret er smeltet inn i smøret.
  3. Tilsett råkakaoen og eventuelt eggeplommen.
  4. Smøres lettest på kaken når smørkremen er romtemperert.

[/directions]

DSC_1475

Disse browniemuffinsene smaker vel så bra dagen etter om du oppbevarer de i kjøleskap natten over. Husk å ta de ut litt før servering slik at smørkremen ikke er så kald.

Browniemuffinsene er forøvrig veldig mektige, så du trenger ikke beregne så veldig mange per person. Og om du er inmari glad i smørkrem er det bare å lage dobbel mengde. Det går nok unna!

DSC_1464