Det føles litt hippie å plukke brennesle i grøftekanten, men når resultatet blir en så himla digg og sunn suppe fårdetbareværra.
Tid: Ca 30 minutter, pluss tiden det tar å plukke brennesle
Nivå: Enkel
Antall: 2 – 3 personer
Ingredienser:
- Ca 1 liter med brennesleblader
- 2 store sjalottløk eller 3 små
- 2 gulerøtter
- 1/2 blomkål
- 1/2 liter kraft
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Plukk brennesle. Den bør plukkes snarest her i Oslo-området, før den blir for stor. Husk hansker!
Rens brenneslen ved å skylle den, ta av store stilker og bøss.
Kok brenneslen et par minutter og hell av vannet.
Skjær opp gulerøtter og sjalottløk i passende biter og stek i godt smør til løken er gyllen.
Skjær blomkål i passe biter.
Ha brenneslen, sjalottløken, gulerøtter og blomkål oppi kraften og la det småputre til blomkålen er kokt.
Bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe, og smak til med salt og pepper.
Server med egg!
Brennesle er supersunt og jeg liker godt at turen vi gikk i dag inneholdt noe mer enn å bare gå, hvis du skjønner hva jeg mener. Nå plukket vi brennesle og løvetann og fikk laget suppe og skal lage løvetannsaft.
Forøvrig er brennesle også supert som gjødsel!
Pingback: Brenneslepesto – Sara Lossius
Pingback: Ingefær episode 22: Live podcast med Gry Hammer – Sara Lossius