Det føles litt hippie å plukke brennesle i grøftekanten, men når resultatet blir en så himla digg og sunn suppe fårdetbareværra.

Tid: Ca 30 minutter, pluss tiden det tar å plukke brennesle

Nivå: Enkel

Antall: 2 – 3 personer

DSC_1502
Ingredienser:

  • Ca 1 liter med brennesleblader
  • 2 store sjalottløk eller 3 små
  • 2 gulerøtter
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 liter kraft
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Plukk brennesle. Den bør plukkes snarest her i Oslo-området, før den blir for stor. Husk hansker!
Rens brenneslen ved å skylle den, ta av store stilker og bøss.
Kok brenneslen et par minutter og hell av vannet.
Skjær opp gulerøtter og sjalottløk i passende biter og stek i godt smør til løken er gyllen.
Skjær blomkål i passe biter.
Ha brenneslen, sjalottløken, gulerøtter og blomkål oppi kraften og la det småputre til blomkålen er kokt.
Bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe, og smak til med salt og pepper.

Server med egg!
DSC_1508

Brennesle er supersunt og jeg liker godt at turen vi gikk i dag inneholdt noe mer enn å bare gå, hvis du skjønner hva jeg mener. Nå plukket vi brennesle og løvetann og fikk laget suppe og skal lage løvetannsaft.
IMG_4355

Forøvrig er brennesle også supert som gjødsel!