Å jobbe med, ikke mot, kroppen kan være vanskelig for en hver. Også for meg. Derfor var det fint å bla i arkivet i dag og finne denne posten fra 2012, fra før jeg ble gravid med Mini.

Noe av det jeg liker med å bla i mitt eget bloggarkiv er å se utviklingen på bloggen. I det originale blogginnlegget under hadde jeg med en selfie av meg selv, det ville jeg nok ikke hatt nå*. En annen fin ting med å bla i eget arkiv er at jeg ofte er enig med meg selv. Denne posten er tre år gammel, men er like aktuell nå som da.

—-

Jeg har tidligere nevnt at jeg oppfatter mange bloggere å pakke et ideal inn i helse. Særlig gjelder dette strong is the new skinny-trenden – at muskler er det nye hotte. Men er det nødvendigvis helse å ha synlige muskler og  en lav fettprosent? Ikke alltid! Jeg tenker mye på hvordan kroppen min ser ut selv og føler på det at jeg burde ha en muskuløs kropp siden jeg er aktiv og spiser paleo, at hvordan kroppen min ser ut på et vis er et innsalgsargument for andre til å spise paleo. Men det er jo egentlig helt feil fokus! Jeg er nøye på å ikke poste bilder hvor jeg har på for lite klær, fordi jeg vet at mange (og jeg med!) sammenlikner egen kropp med bloggere. Om min blogg blir oppfattet som en slankeblogg, eller en blogg som har utseendetfokus, da har jeg mislykkes.

Men jeg skal også være helt ærlig at jeg i dag, for eksempel, tenkte jeg måtte trene fordi jeg liksom må trene for å se litt sånn derre sprek ut. Og det florerer jo at fitspiration på nett om å «go to the gym» og «work harder»  som får meg til å føle at jeg bør trene, jeg bør trene, jeg må trene. Da den tanken prøvde å vinne plass i hodet i dag måtte jeg ta en virkelighetssjekk med meg selv. Faktisk er jeg ikke helt i form i dag, og jeg har vært stresset i det siste, og da er det ikke gunstig for helsen å trene. Helsefokus, ikke magemuskelfokus. Det er det jeg mener med å jobbe med, ikke mot deg selv.

Å jobbe med innebærer også å spise mat som du får energi av og jevnt humør. Om du en dag eller flere havner på galeien, handler det om å tenke spist er spist og gjort er gjort; ikke straffe deg selv med en ekstra trening eller minimere mat et par dager. Å jobbe med innebærer å kjenne etter om kroppen din ønsker å trene eller å hvile. Å jobbe med innebærer å henge med folk som gir, ikke tar energi. Å jobbe med innebærer å tenke etter «hva vil jeg?», ikke «hva vil andre/hva tror jeg andre vil?». Det er vanskelig, det kreves jobbing, fokus, prøving og feiling. men i lengden vil det være mest gavnelig for kroppen din. Og du vil oppleve at det er mye mindre slitsomt og at du får mindre dårlig samvittighet. Prøv!

Trente jeg i dag? Tjah. Karmapoeng har gjort at jeg har fått hotellets suite, så jeg har boltreplass de luxe denne uken. Najs. Dermed gjorde jeg Bikraminspirert yoga for meg selv. Jeg hadde nesten glemt hvor deilig det er med det rolige yogafokuset. Finest! Og trolig bedre for meg enn å smashe meg med en hard wod.

—-

*Jeg ville heller ikke brukt den shortsen med strømpebukse. Nå bruker jeg den shortsen litt saggete om sommeren med converse, alltid converse, og en slapp hvit tskjorte.