Noe av det beste med høsten er lam. Og rotgrønnsaker. 

Nivå: Enkel

Tid: 30 minutter ca

Ingredienser:

  • Lam. Vi kjøper ofte lammestek i skiver.
  • Fersk rosmarin.
  • Havsalt.
  • Godt smør, feks Rørossmør.
  • 2 sellerirot.
  • 4 små poteter.

Stek lammet i godt smør, gjerne sammen med fersk rosmarin og litt havsalt. Stekesjyen kan godt brukes som saus.

Skrell sellerirøttene og potetene. Kok til de er møre. Tilsett ønsket mengde smør. (Jo mer, jo bedre, nesten). Lag mos med stavmikser og smak til med salt.
DSC_2337

Vi hadde stekte gulerøtter som tilbehør også, siden begge kidsa liker det.

Enkelt i hverdagen

Vi er fan av superenkle og raske middager i hverdagen. Men selvom maten er enkel, skal den alltid være næringsrik og sunn. Mosen kan lages kvelden før, eller eventuelt at sellerirøttene og potetene og eventuelt annet tilbehør er ferdig skrellet og delt. Lam tar ikke lange tiden å steke.
DSC_2342