Minimalistiske sko til barn: merker vi liker

Minimalistiske sko til barn: merker vi liker

I forrige post om minimalistiske sko skrev vi om hvorfor vi foretrekker slike sko til våre døtre. Her kan du lese om merker vi liker og litt om hvor du finner dem.

Robeez

robeez1

Vi har kun testet Robeez i sommerhalvåret, for jeg synes ikke høst- og vinterkolleksjonen ser ut som funker på norske forhold. Robeez er lette, de har kun en tynn skinnbunn, i alle fall de skoene vi har prøvd. Og de ser inmari søte ut. Utvalget er nemlig stort. I stedet for pyntesko til jenter med heler (!) kan du her kjøpe søte sko som også er bra for barnet. Zalando har et lite utvalg, amazon også.

Vivo Barefoot
IMG_5173

Jon og jeg trener ofte i vivos og har vintersko i merket også. Før sommeren kjøpte vi et par vivos til Elly, da de hadde en pop up-store i Vika i Oslo. Elly elsket dem med en gang, men de var for store. I hele sommer har hun mast etter «prikkesko» og i slutten av august tok vi dem frem. Siden har hun nesten ikke tatt dem av. Jeg tror hun sov med dem en natt også. Vi har hatt et par andre sko til henne i sommmer som har vært lette og ok bøyelig såle, men de har hun forkastet helt da hun fikk vivoene. Jeg tror det er fordi vivo-skoene er brede og behagelige å ha på seg. Vivo starter ikke før i størrelse 25. De har også nylig fått gummistøvler som Elly og jeg skal teste ut nå. Bildet under viser hvor fleksible vivos er – elsk!
vivo1

Bobux
20151013_075448

Dette merket oppdaget vi nylig. Vi bestilte fra lekmer, men merket finnes også på brandos. Elly har bare hatt disse i et par dager, men hun elsker dem. Bootsene er lette og mitt motehjerte trives godt – jeg synes de er superstilige. Det er fine høstsko, men ikke vintersko for sølete snødager.

Softstar
softstars

Disse brukte vi da Elly var litt over året. De likte vi godt. Jeg synes de ser liiitt hippie ut, men wtf. Bootsene deres er inmari fine, dog mulig ikke helt ok for vann og søle. Jeg vurderer å teste.

Move by Melton
melton2

Elly har gummistøvler fra dette merket som er lette og forholdsvis bra innenfor våre standarder – de lilla på bildet over. Jeg har blitt anbefalt vinterstøvlene deres. De er ikke barfotsko, men er visstnok lette og har forholdsvis rett såle. Tror vi skal teste disse støvlene nå i vinter for å se, men jeg må lete litt på nett etter riktig størrelse. Stylepit har ikke Elly sin størrelse inne, dessverre. Vi har også hatt skinntøfler som vi har brukt som utesko fra Melton og varme tøffler som hun har fått på seg når hun har badet om sommeren, for eksempel.
 

Superfit
IMAGE_362

Superfit er ikke minimalistiske sko, men jeg vil si de er det beste i kategorien vanlige sko. Elly brukte superfit i fjor høst og vinter. Bildet over viser høstskoene, og vinterskoene er nokså like i rosa. Begge parene kjøpte vi i skobutikken nær Ringnes Park i Oslo, men jeg ser mange nettbutikker også fører merket. Superfit er forholdsvis lette i forhold til andre vintersko, og sålen er ganske flat.

Filii-Barefoot
fili4

Disse har vi ikke testet, men har fått de anbefalt. Nettsiden er tysk, så du får evt bruke google translate. Jeg synes disse virker fine og skal bestille et par boots til begge jentene som jeg henter hos mamma i Tyskland når jeg reiser ned om få uker.

Andre merker
IMAGE_350

Vi har også brukt andre merker, særlig i perioden Elly begynte å gå. Vi brukte et par fra adidas, som ikke finnes i salg i Norge sist gang jeg sjekket. Vi tok ut innersålen for tynnest mulig såle. Vi hadde et par fra Nike (bildet) hvor vi også tok ut innersålen slik at skoen ble ganske så myk rundt foten hennes. I sommer har vi brukt et par sko jeg kjøpte på Grensen skotøimagasin, som heter IN2, som jeg mener er Eurosko sitt merke. Sålen ble også tatt ut av de.

Nettbutikker
Det er flere merker der ute, heldigvis, som tilbyr minimalistiske sko til barn. En nettside som har mange slike merker er Happy little soles. Den er britisk så da blir det moms og toll på skoene, men om du ikke bestiller kan du jo sikkert oppdage flere nye merker og sjekke ut om andre nettbutikker har merkene.

Tips
Det kan være en ide å ta ut innersålen til skoene for å se hvordan sålen skoen blir da. Bøy og vri på skoen med ut uten innersåle, så vil du ofte se forskjell. I en tidligere bloggpost har vi skrevet om hvorfor vi tok ut innersålen til Nike-skoene. I det innlegget skriver vi også litt om hva slags sko Elly brukte da hun var rundt året.

Og tips meg gjerne om hvilke skomerker du foretrekker til dine kids og hvorfor, og hvor du kjøper dem!

PS: ingen av skoene er sponset, og ingen av lenkene er adlinks.

 

 

 

 

 

14 kommentarer

 1. Takk for gode tips! Det er hyggelig å lese bloggpostene dine igjen. Jeg er nysgjerrig på hvordan det gikk med Joraform- komposten deres? Vurderer å fikse en sånn til neste år. Selv har jeg nå bare en haug med grass som det bor ett pinnsvin inni som det nærmeste jeg kommer kompost! :)

  Ha en strålende dag!

  Mvh tobarnsmamma fra Vestlandet.

  • Hei Anita!
   Så koselig kommentar!
   Pinnsvin er megastas å ha i hagen. Vi har også en bolle luskende rundt.
   Hageinnlegg står på trappene. Kan røpe at kompostrunde nr 1 ikke var suksess, hehe!
   Fin kveld til deg :)

 2. Takk for fine tips :) Vi bruker vivo til gutten vår på fire, mens lillemor på 1 har hatt «fotposer» foreløpig. Har vintersko fra superfit klar i skapet til henne. Gleder meg til å teste ut støvlene fra vivo etter hvert! Skal sjekke ut de andre merkene du anbefaler, det er ikke bare enkelt å finne minimalistiske sko til småttisene.

  • Hei May-Linn!
   Nei, det er ikke bare lett, man må lete litt ekstra og prøve seg frem. Vi tenkte at en post med våre tips ville være nyttig, og det ser slikt ut at det var også :)
   Vi kommer definitivt til å fortsette med vivo i sommerhalvåret, men jeg synes det er stas med litt søtere sko innimellom. (Overfladisk, men jeg innrømmer det).

 3. Hei,
  det er nesten mareritt å finne Høst-/Vintersko til lit større barn (str. 25 og oppover), synes jeg. Jeg har gått over til Vivo sine sko i fjor, men måtte kjøpe vanlige, stive sko til mine to gutter (3 og 6 år), fordi jeg fant ingenting bedre. De hadde Vivo sko sommer og høst allerede, og jeg så en stor forskjell hvordan de løpet sammenlignet med vanlige sko. Når har jeg kjøpt SoftStar sine Phoenix boots til begge, fordi selv om de anbefale dem ikke til strengt vinter, har jeg lest flere kundevurderinger som brukte de i veldig kaldt vinter. Jeg beregnet størrelse sånt at guttene mine kan har tjykke ullsokker plus eventuellt ullsåle i sko, så vi får se hvor varmt fottene blir eller om jeg må gå tilbake til vanlige sko.

  Ellers er det her også veldig fint: http://www.mymayu.com/
  Jeg har dem til begge guttene, og skoene er fint og lett. Jeg er veldig fornøyt og de funker fint til kaldt, vått høstvær. Foreldre som står bak merke testa sko til -20C, og selv om de kan ikka gir offisielt godkjenning til så kaldt værforholdt, så sier de at med fleece inlay som kan kjøpes i tilleg til sko plus ullsokker holder de ganske varmt. Veldig rask og venlig kundeservice, jeg kan anbefale dem værmest!

  • Hei Julia!
   Kult at du skal teste softstar sine. Kanskje vi skal gjøre et forsøk også. Minste på straks åtte måneder trenger jo også noe på føttene i vinter når hun krabber og stavrer seg avgårde. Foreløpig bruker hun fotposer, men softstars kan være en ide.
   Mener å huske at barna til Katy Bowman bruker Mymayu. Måtte du betale mye ekstra i avgifter da du bestilte? De ser jo veldig praktiske ut!

 4. Hei!
  Har ikke barn selv, men lurte på om du har sett på/vurdert dockboots? De er ikke spesielt pene å se på, men kan kanskje være ett alternativ som barnehagesko.:)
  De er ganske så flate i sålen og er veldig bevegelig i skaftet siden det er i neopren.
  Bruker dem selv i høst/vinter halvåret fordi jeg hater typiske vintersko som begrenser bevegeligheten når jeg er ute og går tur i skog og mark. Fungerer helt fint selv på de kaldeste dagene med ullsokker inni eller ved å bytte ut innersålen med ullsåle.

  Har ikke noe peiling på slike ting i det hele tatt, men ville bare tipse. Pleier å si at skoene er de styggeste, beste vinterskoene jeg noen gang har hatt.;)

 5. Takk for gode tips.
  Eldstemann her har også likt vibram sine tåsko. Stonz fotposer er suverene til de er 2-3 år. De tåler mye vann (mine har gått i havet med dem en god stund uten å bli våte.
  På kalde vinterdager er det ingenting bedre enn ulllugger. Laget selv eller kjøpt av dyktige folk på førjulsmesser.

  • Ullugger, ja! Det er et godt tips, skal sjekkes ut på førjulsmessene!
   Minsten bruker stonz nå. Men hun krabber bare, da.

 6. Nydelige saker du kommer med! Vi har prøvd ut superfit sine Moppy, og er rimelig fornøyde med overgangen dit fra Kavat. Spørsmål: Husker du hvilken type superfit dere brukte på vinteren?

  M

  • Hei Maren,

   Det står ikke navn på de, dessverre. De kan likne litt på modellen Snowcat, ser det ut som :)

 7. Kanskje vivos er bra. Men ikke helt enkelt å bestille sko fra Vivabrands. Skoene kommer raskt ved bestilling og der er alt greit. Men om du må returnere skoene pga feil størrelse eller liknende, så vil du mest sannsynlig få problemer. De har ikke særlig bra fungerende returservice. Du må betale dette selv med sporingsnr, som fort blir dyrt. Deretter så svarer de ikke på mail, og har veldig dårlig og nesten ikke eksisterende kundeservice.Her må man henge på og mase. Har også handlet fra http://www.mymayu.com/. De er kjempeflinke på service. Skoene er også kjempe-praktiske på de små med god bevegelsesfrihet. Og synes de ser kule ut. Hadde ikke brukt de på det kaldeste da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*