Søte, sunne og mektige muffins som gjør seg til frokost eller som dessert.

Tid: Ca halvtime

Nivå: Enkel

Denne oppskriften har jeg fått av Line. Line er litt av en dame. Hun har blitt så enormt mye friskere fra fibromyalgi ved å legge om kostholdet. Før spiste hun vanlig norsk kosthold, nå følger hun paleokostholdet tilpasset henne selv. Du kan lese om hennes utrolige historie her, og også høre intervju med henne på steinaldermann sin podcast. (Og jada, hun skal gjeste Ingefær også ved en senere anledning). Vi er så heldige at hun ville dele denne digge oppskriften med oss! For matinspo fra Line, følg henne på Instagram: @paleoline.

IMG_1953

Ingredienser:

  • 4 modne bananer
  • 4 egg
  • 4 ss smør/kokosolje/ghee
  • 30 g kokosmel
  • 45 g mandelmel
  • 1 ss kanel
  • 1 ts baking soda/natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts bourbon vaniljepulver
  • 140 g nøttesmør (lag enkelt selv eller kjøp ferdig på helsekost)
  • 1 neve hakkede valnøtter
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte:

Mos bananer og bland inn nøttesmør til en jevn røre. Ha i ett egg om gangen og smeltet smør/kokosolje/ghee. Spe i resten av det tørre til det blir en jevn masse og vend inn hakkede valnøtter.
Spre røren i 16 muffinsformer og ha på litt ekstra med hakkede valnøtter på toppen.
Stek på 175 grader i 15-25 min (de er ferdige når det ikke henger røre igjen på stikke-pinnen).
Holder seg i kjøleskap opptil en uke.
IMG_1954