Denne lune salaten kan spises alene, som tilbehør til hvit fisk eller kjøtt, eller lages som omelett.

Nivå: Enkel

Tid: Ca 15 min

Ingredienser:

  • Grønnkål. Gjerne økologisk. Jeg bruker en halv pakke, men du kan bruke mer om du ønsker det.
  • 1 pakke bacon. Helst økologisk om du har tilgang til det.
  • Ca 10 mellomstore sjampingjonger
  • 1 rødløk
  • Smør, kokosolje uten smak eller klarnet smør til å steke i
  • Salt og pepper til smak

Fremgangsmåte:

Skyll grønnkålen. Skjær vekk stilken og kutt eller riv den opp i fine remser. Skjær baconet i små biter. Hakk løken i små biter og soppen i medium store biter.

Ha fett i pannen. Tilsett all baconet og la det surre litt. Tilsett så sjampingjonger og la det steke et-to minutter før du tilsetter løken og grønnkålen og lar det surre til løken er svett og baconet ferdig stekt. Smak til med salt og eventuelt pepper.

Ønsker du at dette skal være et salatmåltid ville jeg hatt en halv pakke bacon i stedet og økt mengden grønnkål.

Som omelett er det bare å vispe sammen økologiske egg og ha over stekepannen og la det gjøre seg ferdig på lav varme, under lokk.

Vi hadde dette som tilbehør til hjemmelagde steinbitkaker – veldig godt!