I Ingefær podcast nr. 8 snakket jeg med Line Trondrud Aanes om gode vaner rundt kosthold. Hun snakket varmt om søtpotetcurryen sin – og her er endelig oppskriften!

Nivå: Enkel

Tid: Underkant av time

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 2 medium søtpotet orange
  • 2 medium søtpotet hvit
  • 4 gulrøtter
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 tommelstor bit ingefær
  • 2 chilli
  • 3 dl kraft eller vann
  • 2 ss curry
  • 1 stor rødløk
  • 1 stor gul løk
  • Fersk koriander
  • 1 lime (gjerne økologisk)
  • Kokosolje
  • Salt
  • Eventuelt 500g kylling
Finhakk løk og stek blank i gryta med kokosolje. Hakk hvitløk og chili (fjern frøene om du ikke vil ha så sterk). Riv ingerfær, press limesaft og riv limeskall og ha i gryta. Finhakk korianderstilkene og ha i gryta. Kutt opp grønnsakene og ha oppi kraft/vann og la småkoke til møre.
Stek kylling med 2ss curry (om du vil ha den vegetar så har du bare krydder rett oppi gryta) og tilsett i gryta. Se om du trenger mer kraft/vann, eller om den skal koke litt uten lokk for å fordampe fuktighet til riktig konsistens.
Nyt!