Ingefær podcast nr. 10: Næringsrik baby- og barnemat!

Ingefær podcast nr. 10: Næringsrik baby- og barnemat!

I Ingefær podcast episode nr. 10 snakker jeg med Melissa Thelwall Bjargo om viktigheten av næringsrik mat til babyer og barn.

Melissa er damen bak bloggen Melissa Spania, er utdannet kostholdsveileder og driver en helsekost på kiropraktorsenteret hun og mannen eier i Spania. Melissa er som meg veldig opptatt av kosthold til babyer og barn. Som jeg også sier i introen til denne episoden: Vi påberoper oss ingen ekspert-titte. Podcasten er ment som inspirasjon. Vi snakker om hva vi mener om barnemat og hvordan vi løser kostholdet praktisk.

podcastcover-1

Foreldrene vil forsikre barna, er for bilbelter, redningsvester og nett på trampolinen. Vi bør forsikre oss om at de også får i seg riktig mat. – Margit Vea

Vi snakker blant annet om:

 • Hva slags type fett vi gir
 • Omega3 og omega6
 • Hvorfor stabilt blodsukker er gunstig
 • Hvor mye sukker det er i eksempelvis godteri
 • Norges kosetradisjon
 • Matvarer med jern for babyer
 • Babystyrt mattilvenning – fordeler og ulemper
 • Bursdagsselskap
 • Skillet mellom barnemat og voksenmat
 • Og mye, mye mer. Jeg raljerer litt.

Linker vi snakker om i podcasten:

Aktuell bok (kjøp via link og støtt mitt arbeid!)

Sukkerkok i hodet av Berit Nordstrand

sukkerkok

Du har tre valg:

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

 

 

12631265_10156499187310440_2078674106_o

8 kommentarer

 1. Pingback: Hør meg på Ingefær podcast! | Melissa Spania

 2. Da hører jeg på min første podcast 😀

 3. Hei!

  Har nylig oppdaget dette med podcaster jeg også, samt ulike videoforedrag som bl.a Lille Måne og Kostreform har lagt ut på sine sider og på YouTube. Flott måte å spre viktig kunnskap på.

  Som du nevnte i et annet innlegg, setter jeg også på en podcast mens jeg rydder, lager mat eller går tur. Genialt å la seg underholde, lære og bli inspirert på mens man gjør andre aktiviteter :)

  Det er en flott måte å spre god kunnskap til mange på, så du gjør en flott innsats med jobben du gjør! Så takk for det :) Så får jeg i min tur videreformidle det jeg lærer til de i min omgangskrets, samt tipse om bloggen og podcastene dine.

  Synes det er artig å høre podcastene du lager, med variasjon over tema. De er lærerike, gir masse inspirasjon, samt at det gir innsikt i at man ikke er helt alene med et litt annerledes kosthold i fht (den gamle) «normalen» :)

 4. Pingback: Mat for baby og barn - slik gjorde jeg det! | Melissa Spania

 5. Pingback: Super og næringsrik babypudding | Paleoliv

 6. Pingback: Ingefær episode 25: Barnematbokforfatter Malin Bruset «Mye av maten som er merket for barn er jo bare dritt» – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*