Ingefær episode 15: Helene Ragnhild om fett, animalske produkter og hvordan få flat mage

Ingefær episode 15: Helene Ragnhild om fett, animalske produkter og hvordan få flat mage

Gjest i Ingefærs episode 15 mener at man kan bli lett på fett og at hun er et godt forbilde selvom hun nylig postet magebilde av seg selv på kroppen. Som tenåring ble hun diagnosisert med ME og var sengeliggende i 16 måneder. Nå er hun frisk og spiser seg opp til en eventuell graviditet.

Helene Ragnhild (27) skriver bloggen i samme navn, har en bachelor i ernæring og holdt forrige helg foredraget Lett på fett på Kostholdskonferansen i Larvik. Denne helgen har hun vært i Son og snakket om ernæring for gravide. I Ingefær episode 15 snakker vi om dette og:

 • Hvordan hun gikk fra å være veldig syk med ME til hva hun anser som frisk i dag
 • Viktigheten av å en god tarmhelse
 • Hvorfor fett er viktig i kostholdet – og særlig for oss kvinner
 • Mat for fertilitet, graviditet og amming
 • At animalske produkter inngår i et fullverdig kosthold
 • Lever og leverkapsler
 • Og mye, mye mer!

ingefaer_expandet

Du har tre valg

 

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Aktuelle linker

heleneragnhild2

Og du, send meg mail på sara(at)saralossius.no om du har ønsker om temaer eller mennesker jeg skal prate med på Ingefær. Liker du det du hører setter jeg pris på at du rater Ingefær i iTunes og legger igjen en kommentar også.

8 kommentarer

 1. Må bare få sagt hvor mye jeg digger podcastene dine! De har blitt en del av mitt faste ritual hver mandag morgen. Mini på 2 mnd sovende i bæresjal mens jeg gjør litt husarbeid, spiser frokost, og hører den nyeste podcasten. En super start på uka! Håper du fortsetter :)

  • Hei Sofie!

   Herremin så koselig kommentar! Jeg fortsetter :) Å lage Ingefær er noe av det morsomste og mest meningsfulle jeg gjør. Og veldig stas at den er blitt så godt mottatt!

 2. Pingback: Billig smågodt - slik unngår du sukkersmellen - Helene Ragnhild

 3. Fin podcast! Jeg liker godt å høre på Ingefær, spennende å lytte til hver gang :-)
  Ønsker bare å rette opp i noe som ble formulert litt feil av Helene, sånn til opplysning til andre som kanskje synes dette med fett kan være vanskelig. Det stemmer ikke at «herdet vegetabilsk olje» eller «fullherdet vegetabilsk olje» er det samme som transfett. Ved fullherding blir alt fett omdannet til mettet fett. «Delvis herdet vegetabilsk olje» derimot er det samme som transfett og er dessverre tilsatt enkelte matvarer. I Norge er heldigvis bruken av transfett i matvarebransjen redusert, men det kan finnes i produkter som: ferdigkaker med lang holdbarhet, popcorn, ulike typer kjeks, m.m.
  Transfett finnes ikke i ferdige lefser og muffinser som selges på butikken med mindre de inneholder «delvis herdet vegetabilsk olje».
  Hilsen klinisk ernæringsstudent :-)

 4. Vedrørende dette med å spise lever:

  Med tanke på at leveren er det organet som renser for gift og skadelige stoffer; hva tenker dere om dette i forhold til å spise dyrenes lever, som på andre måter er næringsrik og skal være «supermat» for mennesker?

  • Jeg spiser lever fortrinnsvis fra dyr som har spist mest mulig mat som er naturlig for dem. Men det er et godt spørsmål som jeg vil skrive en bloggpost om senere!

 5. Pingback: Nyttige nettsider om fertilitet – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*