Ingefær episode 16: Oda Omholt om bærekraft, kjøttproduksjon og helse

Ingefær episode 16: Oda Omholt om bærekraft, kjøttproduksjon og helse

Oda Omholt skriver bloggen natur og mat og er lidenskapelig opptatt av natur, mat og matkultur. I episode 16 av Ingefær snakker vi om kjøttproduksjon kan være bærekraftig, om bruken av hele dyret og om kjøtt og helse. Og mye, mye mer!

Oda er lidenskapelig opptatt av alt som har med natur, mat og matkultur å gjøre. Hun er utdannet naturforvalter, organiserer den heløkologiske serveringen til frivillige på Øyafestivalen, prosjektleder for Oslo Mat og Vinmesse som i år går av stabelen 31. mai, hun er styremedlem i ulike forbund, vært med å starte Kooperativet og skriver om natur og mat på bloggen som heter nettopp det: natur og mat.

 

ingefaer_expandet

Temaer vi snakker om

  • Odas definisjon av bærekraft
  • Hvorfor og hvordan kjøttproduksjon kan være bærekraftig
  • Bruken av hele dyret
  • Viktigheten av animalsk føde for fertile kvinner
  • Dyrevelferd
  • Helse for dyr og for oss
  • Fettsyrebalansen i dyr fra kraftfor vs naturlig føde
  • Kylling og svin og soyaimport
  • Og så får du praktiske tips og triks til hvordan bli en bevisst forbruker

Du har tre valg

 

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Aktuelle linker

7 kommentarer

  1. Hei! Er godt i gang med å lytte på podcastene dine. Og Ingefær er blitt min favorittpodcast! Syns du er skikkelig flink. Både som intervjuer og til å finne interessante folk å intervjue. Mange spennende og viktige temaer du tar opp! Har av og til tenkt at temaene ikke har virka like interessant for min del, sånn i utgangspunktet, men så har jeg lytta likevel og blitt positivt overraska. Nyttig påfyll i samtlige podcaster jeg har hørt på så langt! :-) Gleder meg til å lytte til
    mange nye Ingefærinnspillinger! Takk for mye bra påfyll! :-)

    • Hei!

      Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding! Jeg blir så glad! Håper du fortsetter å være fornøyd :)

  2. Lars Erik Telle

    hei
    spennende episode, mye bra om kjøtt og hvordan man kan få tak i det. men hvor i Sverige ligger butikken som ble snakka om?

  3. Pingback: Bakt søtpotet med knuskren kjøttdeig – Sara Lossius

  4. Pingback: Ingefær podcast episode 51: Green living med Anja Stang – Sara Lossius

  5. Pingback: Ingefær episode 54: Live bokbad med Gry Hammer – Sara Lossius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*