Det vokser gull i grøftekanter over det ganske land! Temaet for episode 26 av Ingefær podcast er spiselige ville vekster. Hvorfor er det fint og plukke, og hva kan man egentlig spise?

Anne Mæhlum og Nina Dreyer Hensley er to av tre forfattere bak den nyutgitte boken Fra naturens spiskammer. Boken inneholder 54 nyttevekster og 89 oppskrifter og er så utrolig fin! I skrivende stund drikker jeg løvetannte fra løvetann jeg plukket mens jentene var på lekeplassen.

ingefaer_expandet

Vi snakker blant annet om

 

  • Hvorfor lage en bok om spiselige, ville vekster
  • Hvordan man starter å plukke
  • Hvorfor det å plukke er bra for helsen, er bærekraftig og spennende
  • Løvetannens mange bruksområder
  • Om brennesle, bjørk og gran
  • Anne og Ninas topp-tre ville vekster
  • At matauk var et begrep før i tiden, og som begynner å bli en økende trend – og hvorfor
  • Og mye, mye mer!

Fra-naturens-spiskammer

Du har tre valg

Finn ingefær podcast i iTunes

Lytt her

Last ned episoden som mp3

Lyst til å kjøpe boken? Gjør det via denne linken så støtter du også mitt arbeid!