Perfekt middag for hele familien! Og med kjøttdeig fra en glad ku blir middagen enda sunnere og mer smakfull.

Spons

Det er dessverre bare å innrømme dette: kjøttdeig kan være skikkelig kjedelige saker. Man er liksom avhengig av krydder for å få noe ut av kjøttdeigmiddagen sin (litt som tofu, kan jeg forestille meg). Men vet dere? Kjøttdeigen vi fikk med i denne månedens leveranse fra Duggurd smakte så godt! Uten krydder! Hva dyrene vi spiser spiser påvirker ikke bare fettsyresammensetningen til det bedre, det påvirker også smaken. Selvfølgelig. Bøndene som leverer til Duggurd lar dyrene få artstilpasset for og dyrehold, de får vokse i naturlig tempo og blir slaktet på en etisk måte. Kjøttet blir dyrere, men også bedre, sunnere, mer bærekraftig og mer dyrevennlig.

Lytt gjerne til Ingefær-episoden med Oda Omholdt fra Natur og mat om du vil vite mer om det å spise kjøtt kan være bærekraftig!

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 1/2 – 1 søtptet per pers, avhengig av sult og størrelse på potet.
  • 500 gram kjøttdeig fra Duggurd, økologisk, vilt eller liknende.
  • Krydderblanding av: paprika, spisskummen, chili, ingefær, salt, pepper, koriander.
  • Fersk koriander.
  • Eventuelt seterrømme eller rømmen fra Røros-meieriet.
  • En skvis fra lime er også godt til.

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Stikk små hull i søtpotetene med for eksempel en gaffel.
  3. Ha potetene i en ildfast form eller på en stekeplane.
  4. Stek potetene til det pipler ut av hullene. Det kan ta ca 1 time. Dess lengre dess mer karamellisert smak, synes vi.
  5. Stek kjøttet i godt smør og tilsett ønsket mengde krydder.
  6. Del opp søtpoteten som vanlig bakepotet, ha oppi kjøttdeig, kanskje en smørklatt og/eller rømmeklatt og pynt med salsa, fersk koriander og litt limejus.
  7. Enjoy!
  8. PS: Det er også inmari digg å bake søtpotet på grillen! Sett bare av nok tid.

[/directions]

DSCF0781