Therese Årsæther og Kim Orderud er kiropraktorparet som endret kosthold og ble kvitt plager som betennelse og migrene, og som nå har slaktekrok i gangen, kjøper smør rett fra setra og får grønnsaker rett fra en andelsgård. Lytt og bli inspirert!

Foto: Marianne Otterdahl-Jensen

I episode 29 av Ingefær podcast snakker jeg med kiropraktorene, samboerparet og eierne av butikken Naturlig Liv om deres helsereise. Jeg har kjent Kim og Therese i flere år og slutter aldri å bli overrasket over deres engasjement og prosjekter rundt mat. En lattermild, inspirerende og lærerik episode, om jeg kan si det selv!

ingefaer_expandet

Vi snakker blant annet om

  • Hvorfor de kjøper julismør og smør rett fra setra
  • Hvordan det å kjøpe hele slakt er vinn-vinn for økonomien og for bonden
  • Hva de spiste før og nå, og resultatene de oppnådde i løpet av bare få uker
  • Hvordan kosthold kan være en kjærestehobby
  • Hvordan de høster mat etter årstidene
  • At fett er bra for oss mennesker
  • Hvordan de planlegger ukesmeny og at de har innmat i kosten flere ganger i uken
  • At de er «tilfeldig» innom bonden for å hente melk rett fra kua og hvorfor
  • Hvordan speke et sauehode
  • En vanlig matdag for Kim og for Therese
  • Hvor de finner produsenter
  • At bacon ikke er bacon, hvordan best tilbrede det og hvordan Kim synes det bør uttales
  • At de bruker mye tid i perioder, men ikke i hverdagen (for de slipper å stikke innom butikken flere ganger i uken)

 

Aktuelle linker

DSCF1491

Fornøyd Kim med hjemmelaget langtidsstekt beiken på sommerfesten hos oss.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3