Denne gulrotkaken eller gulrotbrødet kan jeg like: proteinrik, fri for gluten og raffinert sukker og dessuten uten nøttemel. Lett å ta med på strand og på tur. Smaker godt gjør den også!

DSCF1623

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 3 store eller 4 medium gulerøtter, revet
  • 100 gram smeltet smør
  • 6 egg
  • 0.5 dl kokosblomstsukker (kake) eller 1 banan (brød)
  • 1.5 dl kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 – 2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik
  • Litt salt

[/ingredients]

DSCF1610

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Smelt 100 gram smør over lav varme, sett til side for avkjøling
  3. Bland kokosmel, bakepulver og kokosblomtssukker/bananen i en bolle
  4. Tilsett egg og bruk en mikser til å blande godt
  5. Bland i det avkjølte smøret
  6. Bland inn krydderne. Smak eventuelt til om du ønsker mer eller mindre kryddersmak
  7. Bruk en (str på form)
  8. Stekes i 45 minutter, midterste rille

[/directions]

Glasuren du ser på bildet er laget av hjemmelaget kefir. Jeg skiller myse og det som blir til ferskostmasse ved hjelp av et kjøkkenhåndkle og god tid. Smaker veldig godt! Om du ikke lager kefir selv eller har kefir for hånden kan du bare lage vanlig glasur eller for eksempel denne kokosglasuren fra Elenas Pantry.

DSCF1605