Naboen har epletre og vi går på epleslang! Ovnsbakte epler er den perfekte desserten om høsten.

I helgen ba vi svigers på middag. Vanligvis er det vi som ber oss selv på middag hos dem, derfor er det greit å gi litt tilbake. Farmor og farfar er dessuten heltene til jentene! Til middag grillet vi lammestek i skiver, og hadde sesongens fargerike rotgrønnsaker i ovn, sammen med kantareller i kraft- og fløtesaus. Digg! Men en god middag krever en god dessert.

dscf2736

[ingredients title=»Ingredienser»]

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Rens eplene fri for skrott og skjær dem i biter
  3. Ha litt kanel over
  4. Bak i ovnene til de er møre, det tar ikke lang tid
  5. Ha (bløtlagte og tørkede) mandler i en panne sammen med smør
  6. Ha ønsket mengde honning over
  7. Ristes til mandlene er gjennomvarme
  8. Dander epler, honningristede mandler og eventuelt krem på en tallerken og nyt!

[/directions]

dscf2740