Ingefær episode 36: Min venninne Kari og brystkreften

Ingefær episode 36: Min venninne Kari og brystkreften

Oktober er måneden der rosa er mer enn en fin farge: Rosa Sløyfe-aksjonen setter fokus på brystkreft. Årlig får 3300 kvinner i Norge brystkreft. Min venninne Kari var 33 år da hun ble inkludert i denne statistikken. Nå er hennes historie blitt utstilling og dokumentar som skal vises på NRK.

Kari og jeg har kjent hverandre siden det første året på videregående. Det betyr mer enn halve livet med vennskap. Hun er fadder for Fie og en person jeg vet alltid vil være der for meg om det skulle være noe.

For tre år siden fikk Kari brystkreft. Hun jobber med film og samboeren er fotograf. De bestemte seg raskt for å filme prosessen og ukentlig ta bilde av Kari. Nå er bildene blitt til en utstilling i Rådhusgalleriet i Oslo og filmen skal vises på NRK i midten av oktober.

De aller fleste av oss er berørt av kreft, på en eller annen måte. Som søster, datter, venninne, som seg selv, eller som perifer familie eller bekjent. Oktober er måneden da brystkreft står i fokus. Derfor er månedens første episode viet til Karis historie. For selv om man har kreft og må ampuppere, som Kari kaller det, er man fortsatt ikke bare syk. For meg har Kari vært Kari hele tiden, selv når hun var på sitt dårligste. Og jeg er så innmari glad for at hun er her fremdeles.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

 

12 kommentarer

 1. Nydelig episode <3

 2. Dette var en utrolig sterk historie. Og fikk meg til å forstå min egen reaksjon litt bedre når ei venninne av meg fikk brystkreft. For i mitt hode var hun jo frisk, og jeg tok ikke innover meg at jeg kunne miste henne (hun er kreftfri i dag).

  Takk for at dere delte dette!

  PS: bør komme med advarsel om at man ikke bør høre på episoden på offentlig transport. Det ble noen tårer.

 3. For en fin episode 😊 Flott venninne du har. Jeg ble rørt.

 4. Pingback: Fem sterke damer på Ingefær podcast – Sara Lossius

 5. Dette var en veldig rørende og fin episode <3

 6. Pingback: 10 grunner til å elske hverdagen – Sara Lossius

 7. Fine dere – begge to!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*